Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση των Ενεργών Πολιτών Καρπάθου, σε όλους τους Ενεργούς Πολίτες της Ελληνικής Επικράτειας


Ενεργοί Πολίτες σε όλη την Ελλάδα, 

Κατ'αρχάς σας απευθύνω τον Αγωνιστικό Χαιρετισμό των Ενεργών Πολιτών της Ακριτικής Νήσου Καρπάθου.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε την ύπαρξη των κινήσεων και πρωτοβουλιών Ενεργών Πολιτών σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Πατρίδας μας.

Αν και αργά σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, επιτέλους και εμείς στην Ελλάδα συνειδητοποιήσαμε ότι οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή σε νοοτροπίες και πρακτικές σε ολόκληρο το κοινωνικο/πολιτικό/οικονομικό φάσμα της κοινωνίας μας είμαστε εμείς όλοι μας, οι Ενεργοί Πολίτες, με τις πρωτοβουλίες και δράσεις μας.

Το Πολιτικό και Οικονομικό κατεστημμένο στην Πατρίδα μας αποδείχθηκε ανίκανο και ''σάπιο'' για οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγείανσης των αντιδημοκρατικών και Άδικων νοοτροπιών, πρακτικών και γενικά απαιτούμενων πρωτοβουλιών και πολιτικών για πραγματικές αλλαγές υπέρ του Έλληνα πολίτη που συνεχώς καλείται να πληρώνει ''τη νύφη'' και να σπρώχνεται στην ανέχεια και στην απελπισία χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον τόσο της δικής μας γενιάς αλλά περισσότερο και πιο σημαντικό των παιδιών μας και της νέας γενιάς που οδηγούνται στη μόνιμη οικονομική, κοινωνική και πολιτική Περιθωριοποίηση. 

Οι κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο από τις κινήσεις και πρωτοβουλίες των Ενεργών Πολιτών απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη ΔΙΑΦΟΡΑ. 

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε σε εθνικό επίπεδο. Νομίζουμε ότι η ώρα έχει φτάσει πλέον να πάρουμε την απόφαση για οργάνωση και συντονισμό σε Εθνικό επίπεδο. Κανένας Εθνικός Σωτήρας δεν θα μας ''σώσει''. Μόνοι μας και με την συμμετοχικότητα όλων και περισσότερων συμπολιτών μας μπορούμε να επανακτήσουμε την αξιοπρέπεια που μας αξίζει και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και τους εαυτούς μας αλλά και το πολιτικό κατεστημμένο προσφέροντας δομές δράσης και διοίκησης για μια δικαιότερη κοινωνία που θα έχει πραγματικά σαν κέντρο της τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο μας.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε την οργάνωση και υλοποίηση Εθνικής Συνδιάσκεψης όλων των Οργανώσεων των Ενεργών Πολιτών στο ακριτικό νησί της Κάρπαθου για να βρούμε μαζί τον τρόπο Δράσης σε Εθνικό Επίπεδο. Η ημερομηνία και οι οργανωτικές λεπτομέρειες της Συνάντησης θα οριστούν εφόσον εκδηλωθεί αρκετό ενδιαφέρον.

Αναμένοντας θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας,


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Θεοδόσης Μαστρομηνάς
Γενικός Γραμματέας Ενεργών Πολιτών Καρπάθου



Υ.Γ. Οι Ενεργοί Πολίτες Καρπάθου κατέβηκαν στις Δημοτικές εκλογές 2010, σαν ανεξάρτητο Κίνημα Ενεργών Πολιτών, και έχουν μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Καρπάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.