Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Σπινέλλης έφτιαξε ιστοσελίδα και μαζεύει καταγγελίες για διαφθορά!

Ο Σπινέλλης έφτιαξε ιστοσελίδα και μαζεύει καταγγελίες για διαφθορά!

Ο Γ.Γ. ΠΟΥ ΤΑΡΑΞΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Ένα νέο επεισόδιο προστίθεται στην κόντρα του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, με τους εφοριακούς οι οποίοι τον έχουν μηνύσει για την αναφορά του στο περιβόητο σύστημα 40-40-20, με τον πρώην γ.γ. να δημιουργεί ειδική ιστοσελίδα για να συλλέξει καταγγελίες πολιτών για διαφθορά!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπινέλλης δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνσηspinellis.gr/istoria, με στόχο όπως τονίζει να συλλέξει «πρόσθετα στοιχεία για περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό» προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην επερχόμενη εκδίκαση της μήνυσης.

Στην σελίδα αυτή ο πολίτης μπορεί να καταγγείλει το περιστατικό τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα δίνοντας πλήρη στοιχεία (επώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, υπηρεσία όπου έγινε το περιστατικό, ακόμα και το πόσο του λαδώματος που του ζητήθηκε!).

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης, από τη θέση του επικεφαλής της ΓΓΠΣ όπου είχε την ευθύνη για την μηχανοργάνωση των εφοριών και του υπουργείου Οικονομικών, είχε καταγγείλει τόσο τα ανείσπρακτα πρόστιμα εις βάρος πρατηριούχων, οδηγώντας στην αποπομπή Καπελέρη.

Παράλληλα, όμως, είχε μιλήσει για το σύστημα «40-40-20», σύμφωνα με το οποίο από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου πηγαίνει στον εφοριακό, το 40% μένει στον επιχειρηματία και μόνο το 20% πηγαίνει στο ταμείο της εφορίας. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την μήνυση από την ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ), και ο καθηγητής βρήκε αυτόν τον τρόπο για να συλλέξει στοιχεία για να υπερασπιστεί τη θέση του.

Από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.