Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η νίκη έφερε δάκρυα στον Πούτιν!



Mια νέα εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο εξασφάλισε . Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κέρδισε τις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, συγκεντρώνοντας το 63,9% των ψήφων, δείχνουν τα αποτελέσματα με βάση το 98,47% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.

Ο Πούτιν, απερχόμενος πρωθυπουργός, κατήγαγε άνετη νίκη, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, ενώ δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%.

Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%.

Η συμμετοχή έφτασε στο 64%. Οι δυτικοί παρατηρητές αναμένεται να δώσουν στην δημοσιότητα την έκθεσή τους στις 14:00 στην Μόσχα [12:00 ώρα Ελλάδας].

Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασαν επιφυλάξεις για την διαδικασία στα πρώτα της στάδια.



«Κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαριστώντας με αυτήν τη φράση τους ψηφοφόρους του, απαντώντας παράλληλα στις καταγγελίες των συνυποψηφίων του περί νοθείας.

«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία», είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. «Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν 'ναι' στη μεγάλη Ρωσία», συνέχισε ο Πούτιν, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανένωση και των πολιτικών προκλήσεων στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση. «Δεν θα περάσουν», συμπλήρωσε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας χαρακτήρισε «σημαντική δοκιμασία» για την πολιτική ωριμότητα και την ανεξαρτησία τις προεδρικές εκλογές και ευχαρίστησε τους ρώσους ψηφοφόρους που δεν άφησαν «να καταστραφεί το ρωσικό κράτος».

Ο Μεντβέντεφ, που δεν διεκδίκησε μία δεύτερη θητεία στην προεδρία για να δώσει την ευκαιρία στον Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, δήλωσε από την πλευρά του ότι «η χώρα και κάθε ένας από εμάς είχε ανάγκη αυτή τη νίκη».

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ζιουγκάνοφ είπε ότι δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν, που επανεκλέγεται για μια νέα εξαετή θητεία, χαρακτηρίζοντας άδικες και μη έντιμες τις εκλογές, γιατί η κρατική μηχανή χρησιμοποιήθηκε υπέρ της επανεκλογής του.



«Εκλογές βίας και νοθείας» 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters, ανεξάρτητοι διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για όργια νοθείας καταλογίζοντας στο επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν μετακινήσεις ψηφοφόρων από περιφέρεια σε περιφέρεια με σκοπό να διπλοψηφίσουν ή και να τριπλοψηφίσουν ενώ κάνουν λόγο και για εκφοβισμό ψηφοφόρων, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές στη Ρωσία τις «πιο βρώμικες στην ιστορία».

Η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία.
Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες -- όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν.

Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.