Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Χαλκιδική τέρμα τα λόγια, αρχισε ο πόλεμος

Από Indymedia 

Φωτογραφεία Αρχείου

Ο στρατος της δημοκρατιας εκανε την εμφανιση του στο βουνο του Κακαβου, πανω απο τη Μεγαλη Παναγια, επιτιθεμενος απροκλητα στους 3000 κατοικους της Βορειας Χαλκιδικης, και στους εκατονταδες αλληλεγγυους απο Θρακη Κιλκις και Θεσσαλονικη, γκρεμιζοντας τα μυθευματα περι εμφυλιου μεταξυ εργαζομενων και ομαδας οικολογων τρομοκρατων, που καλλιεργουσε αυτες τις μερες η προπαγανδα της εταιρειας.

Το σκηνικο ξεκινησε απο την παρελαση στην Ιερισσο οπου οι μαθητες παρελασαν στην συντριπτικη τους πλειοψηφια με μαυρα περιβραχιονια, ακολουθησε συλλαλητηριο στην πλατεια του Δημαρχιου και στη συνεχεια πομπη 1000 αυτοκινητων στην Μεγαλη Παναγια, το χωριο που βρισκεται στο ματι του κυκλωνα.

Εκει πραγματοποιηθηκε μεγαλειωδης διαδηλωση πανω απο 3000 κατοικων και αλληλεγγυων και στη συνεχεια ο κοσμος με ποδια και αυτοκινητα μετεβη στην διασταυρωση με το βουνο οπου και βρεθηκε αντιμετωπος με τις δυναμεις των ΜΑΤ.

Στις επανειλημμενες εκκλησεις των κατοικων να ανοιξει η προσβαση προς το βουνο και να ελθει επι τοπου εισαγγελεας, τα ΜΑΤ απαντησαν με κροτου λαμψεις και δακρυγονα.

Ο κοσμος δεν πτοηθηκε, κρατησε τις θεσεις του για πανω απο μια ωρα, και το γεγονος οτι δεν ανακατελαβε το βουνο οφειλεται μονο στο οτι δεν ηταν αυτος ο σκοπος του, αφου οι γονεις ειχαν μαζι τους μωρα παιδιά.

Κατά την αποχωρηση πραγματοποιηθηκαν συλληψεις κατοικων της περιοχης και το πουλμαν που μετέφερε τους αλληλεγγυους απο τη Θεσσαλονικη ειναι μεχρι αυτη την ωρα μπλοκαρισμενο απο την αστυνομία που ζητα να κανει ελεγχους και φωτογραφήσεις.

Μέλη της επιτροπης αγωνα μεταβαινουν στον Πολυγυρο για να συμπαρασταθουν στους συλληφθέντες.

Βίντεο και φωτογραφιες θα αναιβουν μολις καταστει δυνατο.

Τελευταία πληροφορια ,3 αλληλεγγυοι απο Θεσσαλονικη οδηγουνται στο Πολυγυρο, οπου πηγαινουν ήδη και Μεγαλοπαναγιωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.