Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι απαντούν οι εταιρίες που κατηγορεί η Greenpeace για "μεταλλαγμένο" γάλα


Μεταλλαγμένο γάλα ως και 90%  Ποιές είναι οι εταιρίες

Στο δημοσίευμα της Greenpeace που μπορεί να διαβάσατε και αφορά στη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών από ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες απάντησαν οι θιγόμενες εταιρείες .

Αναλυτικά, οι εταιρείες απαντούν τα εξής:

—ΔΕΛΤΑ
«Σε συνέχεια ανακοίνωσης που εξέδωσε η Greenpeace ισχυριζόμενη ότι προϊόντα της ΔΕΛΤΑ προέρχονται από αγελάδες που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, η ΔΕΛΤΑ δηλώνει υπεύθυνα τα εξής:

Η ΔΕΛΤΑ εφαρμόζει επί σειρά ετών Πρότυπο Σύστημα Ελέγχου των ζωοτροφών, πιστοποιημένο από την SGS, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων στον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει ότι δεν χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές στις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται.

Η ΔΕΛΤΑ και οι κτηνοτρόφοι της έχουν κοινό στόχο να προσφέρουν στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα με την τήρηση όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων. Ως εκ τούτου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ αποτελεί η δέσμευση του κτηνοτρόφου ότι δεν χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές και ότι ανταπεξέρχεται στις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που ορίζονται από την Εταιρεία.

Τέλος, κάνοντας ένα ακόμα βήμα, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών, η ΔΕΛΤΑ είναι η μόνη ελληνική γαλακτοβιομηχανία που διεξάγει συνεχείς ελέγχους και στο αναγνωρισμένο επιστημονικά Πρότυπο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας που διαθέτει.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας, έγκυρο και διαφανές, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Πρωταρχικό μας μέλημα, που διέπει κάθε μας δράση, είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, δέσμευση που τηρούμε επί σειρά ετών».

—ΜΕΒΓΑΛ
«Αναφορικά με την ανάρτηση της ιστοσελίδας της Greenpeace, ότι το γάλα που χρησιμοποιεί η ΜΕΒΓΑΛ παράγεται από αγελάδες που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές, δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

Η ΜΕΒΓΑΛ, πλήρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των καταναλωτών, αλλά και τη χρήση μη-μεταλλαγμένων πρώτων υλών, εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια Σύστημα Διαχείρισης σύμφωνα με το Πρότυπο «The Technical Standard of BRC and IDF for the supply of Identity Preserved Non-Genetically Modified Food Ingredients and Product» για την προμήθεια γάλακτος από ανεξάρτητες φάρμες που δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές.

Το συγκεκριμένο Σύστημα υλοποιείται και επαληθεύεται με καθημερινή διαχείριση ζωοτροφών σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας γάλακτος (στάβλο) και με εκατοντάδες αναλύσεις σε διαπιστευμένο εργαστήριο από το ΕΣΥΔ. Η παραπάνω τεκμηρίωση γνωστοποιείται και στην Greenpeace, όπως αποδεικνύεται και με την επίτευξη της μέγιστης βαθμολογίας (10) στον κατάλογο της οργάνωσης που αφορά το παστεριωμένο γάλα.

Η ΜΕΒΓΑΛ, πιστή στις αξίες της και στην Πολιτική Ποιότητας που εφαρμόζει, δεσμεύεται στον καταναλωτή ότι πράττει το μέγιστο των ενεργειών που απαιτούνται για τη διασφάλιση ότι το γάλα και τα παραγόμενα από αυτό γαλακτοκομικά προϊόντα είναι από εγκαταστάσεις στις οποίες οι αγελάδες εκτρέφονται με μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές».

—ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ
«Αγαπητέ καταναλωτή,

η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ στο πλαίσιο παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, μένοντας πιστή στις αρχές της για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, έχει καθιερώσει και εφαρμόζει ήδη από το 2010 ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας, με πεδίο εφαρμογής «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΤΗΡΕΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» , το οποίο είναι σε συμμόρφωση με τον κανονισμό – QMSCERT F-2109, παρότι αυτό δεν απαιτείται από την Ελληνική Νομοθεσία.

Στα πλαίσια του ως άνω προτύπου διενεργούμε πλήθος εργαστηριακών αναλύσεων, ώστε να διασφαλίσουμε στο έπακρο την αποφυγή χρήσης γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών στην ζώνη γάλακτος μας.

Από το 1999 καλλιεργούμε 3.500 στρέμματα με ελληνικούς πιστοποιημένους σπόρους (κτηνοτροφικό κουκί, αγριοαγκινάρα κ.τ.λ ) για την παραγωγή ζωοτροφών για την εκτροφή των ζώων της ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ και των συμβεβλημένων παραγωγών μας. Είμαστε πάντα ‘ξεκάθαροι’ ότι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο και δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρεκκλίνουμε από αυτόν.

Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ανοίγει καθημερινά τις πόρτες της σε εκατοντάδες επισκέπτες, προκειμένου να γνωρίσουν και να μυηθούν τον δρόμο του γάλακτος, όπως εμείς τον φανταστήκαμε και στη συνέχεια με πείσμα και διάθεση τον ακολουθούμε μέχρι και σήμερα.

Στο δρόμο του γάλακτος για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, τα οποία μόνο με άριστη πρώτη ύλη μπορούν να δημιουργηθούν. Οι άνθρωποι μας πάντα από καρδιάς διαθέσιμοι για όλους εσάς, ώστε να περιηγηθείτε και να γνωρίσετε από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων».

Αναμένεται η ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας “Όλυμπος”.

—Τι λέει η Greenpeace

Σε συνέχεια της πρώτης ανακοίνωσής της η Greenpeace ενημέρωσε πως και οι τέσσερις εταιρείες (ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ) επικοινώνησαν με την ΜΚΟ.

Όπως αναφέρει η Greenpeace «μέχρι στιγμής, καμία από τις εταιρείες δεν δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε άμεσα βήματα εξασφάλισης καθαρών ζωοτροφών. Γι΄αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα».

Από http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.