Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε μον για τα παναήρια.

Προς το Blog των Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας

Είμαι ο Πανιώρας Νεκτάριος και πήρα την πρωτοβουλία μέσα από το blogs σας, να εκφράσω το προβληματισμό μου για τους συμπατριώτες μου, τους Αρνιώτες.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Λαϊκή Συνέλευση για τα χαράτσια. Η ανάγκη για να μαζευτεί ο κόσμος και να εκφράσει τον προβληματισμό του έδωσε την εντύπωση στα μέλη της επιτροπής αλλά και σε εμένα, πως η συμμετοχή θα ήταν μεγάλη. Μάλιστα όπως λέγανε οι περισσότεροι, η κατάσταση δεν πάει άλλο και πως πρέπει να αντιδράσουμε.


Από τα μεγάφωνα του δήμου ανακοινώθηκε η εκδήλωση σε όλα τα χωριά, αφίσες μπήκαν παντού και η ώρα που επιλέχθηκε από την επιτροπή ήταν η πιο ιδανική για να συγκεντρωθεί ο κόσμος.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν το αντίθετο. Πενήντα άτομα σύνολο εκ των οποίων, αρκετοί από την Μεγάλη Παναγία και την Ιερισσό.  

Και ρωτώ, αν η επιτροπή αντί για θέμα με τα χαράτσια κερνούσε ρακιά, θα μαζεύονταν όλο το χωριό ή όχι; Αν έσκαγε μύτη ένα λεωφορείο με Ουκρανέζες τουρίστριες θα τρέχαν όλοι να μαζευτούν; Τελικά συγχωριανοί μου ΚΑΛΑ να ΠΑΘΟΥΜΕ. Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 100 χαράτσια να μας βάλουν και να πεινάμε πλέον δεν θα λυπηθώ κανέναν. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μερικά φιλαράκια που τους ρώτησα γιατί δεν ήρθαν, ο ένας μου έλεγε δεν μπόρεσε να ξυπνήσει, ο άλλος το ξέχασε και να χαμε να λέγαμε. Μια παροιμία λέει, αν δεν θέλεις να ζυμώσεις κανα μήνα κοσκινίζεις.

Τελικά είμαστε πολύ μεγάλα πρόβατα. Αν έπεφτε ο ΠΑΟΚ ή ο ΆΡΗΣ κατηγορία λόγο χρεών, θα βγαίναμε και θα διαδηλώναμε μέχρι να πέσει η κυβέρνηση. Τώρα που μας κυνηγάνε οι τοκογλύφοι πολιτικοί μας, ρίχνουμε τον ύπνο του δικαίου.

Αλήθεια κανείς στο χωριό μας δεν του κακοφάνηκε που τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν, που το νερό διπλασιάστηκε και τα μαγαζιά σας για να δουν πελάτη χτυπάνε με την μυγοσκοτώστρα τις καθημερινές. Και που είναι ο δήμαρχος να ρθει και να πει τις απόψεις του για όλα αυτά τα θέματα. Δεν πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει καμιά πρωτοβουλία. Ο μόνος που ήρθε έξω από το δημαρχείο ήταν κύριος Μοσχόπουλος, αλλά για να δώσει συνέντευξη στην TV Χαλκιδική. Και μόνο από περιέργεια θα έπρεπε να μπει μέσα στην αίθουσα, να ακούσει και γιατί όχι να εκφράσει και τις απόψεις του.

Τελικά συμπατριώτες μου, είμαστε μον για τα παναήρια.

Με μεγάλο προβληματισμό
Πανιώρας Νεκτάριος


Υ.Γ: Αν παρεξηγηθεί κανείς ας με συγχωρέσει. Όλα τα παραπάνω τα λέω με μεγάλο προβληματισμό.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.