Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι χρηματιστές παίζουν με τις ζωές μας.


Η ασυδοσία των αγορών προοιωνίζει ένα ζοφερό μέλλον

Οι χρηματιστές παίζουν με τις ζωές μας.
Θα τους αφήσουμε να λειτουργούν όπως νομίζουν;


Ζούμε σε μια περίεργη εποχή όπου η ασυδοσία των αγορών προοιωνίζει ένα ζοφερό μέλλον. Τα  περισσότερα χρήματα που έχουν παραχθεί από την εκμετάλλευση των πόρων  και την αλόγιστη ανάπτυξη σήμερα το 2011 αντί να πηγαίνουν στην πραγματική ζωή  επενδύονται σε  χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και συσσώρευση χρυσού. Στο διάγραμμα της Standard & Poors   φαίνεται καθαρά που κατευθύνονται τα χρήματα. Μια  γενική αρχή της παιδαγωγικής που ισχύει όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους λαούς  είναι: «Οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς όταν δεν υπάρχουν όρια» και  η λαϊκή σοφία, που έρχεται από την παράδοση, εκφράζεται από την  παροιμία « Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Και τα δύο εκφράζουν τη σημερινή εποχή. Η λειτουργία των αγορών χωρίς όρια από τις κυβερνήσεις των κρατών, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνει δυνατότητα στον καθένα από εμάς να είναι «αγορά», δημιουργεί  μια παγκόσμια ανασφάλεια  με αποτέλεσμα να χαίρονται οι χρηματιστές.


Δεν έχουμε παρά να αντιδράσουμε σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Πρέπει να υποχρεώσουμε τις κυβερνήσεις των κρατών  να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι των χρηματιστών. Πρέπει να απαιτήσουμε την υψηλή φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και ιδιαίτερα του χρυσού.
Οι χρηματιστές   υπολογίζουν ότι το κέρδος  του χρυσού σε 17 χρόνια  θα είναι  2.677%
Στο συνέδριο του χρυσού που έγινε στην Αυστραλία ο David Evans  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της  GoldNerds PTD Ltd  προβλέπει την τιμή του χρυσού στα 3800δολάρια μέχρι το 2015 και στα 50.000 δολάρια την ουγκιά ( αντίστοιχα με  8400 σημερινά δολάρια μια και θα υπάρχει πληρωρισμός) μέχρι το 2028 . Ίσως μπορούμε να φανταστούμε τι σημαίνει αυτό στην πραγματική οικονομία ΑΝΕΡΓΙΑ-ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ-ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι αγοραστές χρυσού από το 2000 αφού η αγορά γίνεται εύκολη μέσα από το διαδίκτυο και υπάρχει μια γενική αναστάτωση  με την κρίση χρέους στους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο. Το χρέος της Ιαπωνίας είναι 230% του ΑΕΠ της. Οι Exchange Traded Fundw(ETFs)  μόλις και μετά βίας υπήρχαν το  έτος 2000. Σήμερα το SPDR Gold ETF είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους χρυσού στην 5η θέση πίσω από τις ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ και μπροστά από την ΚΙΝΑ και την ΕΛΒΕΤΙΑ.

Η παραγωγή στα ορυχεία έχει ελάχιστα αυξηθεί σε 10 χρόνια και είναι μόνο 1,4% κάθε χρόνο.

Ο γκουρού του χρυσού James Turk  λεει ότι οι τράπεζες έχουν εκμισθώσει το χρυσό τους σε κερδοσκόπους και εμπόρους πολύτιμων μετάλλων. Ο άλλος γκουρού  Jim Sinclair   που είχε προβλέψει το 2000 ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 1650 δολάρια,  έλεγε ότι αν φτάσει τα 1764 τότε η πορεία του είναι για  12000 δολάρια . Από 681 δολάρια το 2008 σήμερα έφτασε τα 1794 δολάρια.

Οι χρηματιστές λένε ότι « η  αγορά έχει καθορίσει το χρυσό σαν αποθεματικό. Οι κεντρικοί τραπεζίτες ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το σημερινό σύστημα νομίσματος ( επέκταση της πίστωσης, υποδαύλιση του πληθωρισμού και διάσωση των τραπεζών), γιατί θέλουν μόνο οι ίδιοι  και οι κυβερνήσεις να κλέβουν τον πλούτο των ανθρώπων. Η πολιτική των επιτοκίων ήταν γελοία και οι πολιτικοί είναι άπληστοι και ηλίθια πλάσματα, βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ένα μέρος της περιουσίας σας είναι σε κίτρινο μέταλλο». Η ατάκα τους είναι « Η ζωή όπως την ξέρουμε βυθίζεται έχετε την επιλογή να πάρετε μια βάρκα τώρα για να επιβιώσετε. Η βάρκα είναι τα πολύτιμα μέταλλα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θα επιβιώσουν από την καταστροφή  των νομισμάτων»

Bloomberg 12/11/2011 Λονδίνο :Οι έμποροι χρυσού είναι πολύ αισιόδοξοι  καθώς οι επενδυτές συσσωρεύουν το μέταλλο με ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο για να προστατέψουν τον πλούτο τους από την διεύρυνση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.
Στα Εμιράτα η JRG Διεθνής εγκαινιάζει στα Εμιράτα το Αποταμιευτικό Πρόγραμμα Επενδυτών
Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: Σάββατο, November 12-2011 στις 12:22
JRG Διεθνής Χρηματιστηριακή DMCC, ο κορυφαίος μεσίτης και εκκαθαριστικό μέλος του Ντουμπάι και το Gold Commodities Exchange, ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος για την ενθάρρυνση της αποταμίευσης μέσα από συστηματικές επενδύσεις σε "Οράματα του Ντουμπάι" χρυσά νομίσματα στις 11 Νοεμβρίου 2011.
Μια πρώτη ιδέα του είδους του, "Επενδυτή Εμιράτα Savings Plan," έχει σχεδιαστεί ως ένα λαμπερό φόρο τιμής στο διορατικής ηγεσίας του Sheikh Highness του Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του Ντουμπάι, στην ευκαιρία της 40ης Εθνικής Ημέρας της χώρας.
Μέσα από το επαναστατικό σχέδιο αποταμίευσης, JRG International θα στηρίξουν οικονομικά  σειρά χρυσών νομισμάτων - συναρπαστικά αναμνηστικά του Ντουμπάι που είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικά της διορατικής ηγεσίας του εμιράτου - μέσα από προσιτές και συστηματικές μηνιαίες επενδύσεις.
Το πρώτο νόμισμα στο "Οράματα του Ντουμπάι" σειράς κυκλοφόρησε το 2007 υπό την καθοδήγηση του Ντουμπάι πολλαπλών Commodities Centre (DMCC) τα χαρακτηριστικά της εικόνας του Highness Shaikh του Mohammed bin Rashid Al Maktoum από τη μία πλευρά, ενώ το Burj Al Arab είναι χαραγμένο στην άλλη . Άλλα νομίσματα στις εικόνες ορόσημο σειρά χαρακτηριστικό του Ντουμπάι που αντανακλούν το πνεύμα και την ταυτότητα του εμιράτου. http://www.ameinfo.com/280745.html

Μπορείτε να θυμηθείτε τι διαφήμιζε η Μέρκελ  στα Εμιράτα  πριν λίγους μήνες; Αυτόματα μηχανήματα που  αντί για χρήματα βγάζουν ραβδάκια χρυσού.

Όπως πριν 10 χρόνια βλέπαμε τις διαφημίσεις που μας προέτρεπαν να πάρουμε δάνεια και να αγοράσουμε σπίτια, σήμερα οι διαφημίσεις είναι αγορά χρυσού και επενδύσεις στο διαδίκτυο.

Στο ΣΚΑΙ και σε άλλους σταθμούς βλέπουμε διαφημίσεις της FXCM, FOREX, που είναι εταιρείες του REUTERS αγοράστηκε από τον THOMSON μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του και τα κέρδη του σε ένα χρόνο http://en.wikipedia.org/wiki/Thomson_Reuters .για να μην πω ότι έχει φακελωμένους όλους τους πολιτικούς με τη μηχανή αναζήτησης που έφτιαξε συγκεντρώνοντας τα τελευταία νέα, βίντεο, Twitter σε ενιαίο παράθυρο πληροφοριών. Μια άλλη τράπεζα είναι η SAXO στο διαδίκτυο στην Ελλάδα . Πρόσφατα η αγγλική HSBC έγινε offshore.HSBC δηλαδή Υπεράκτια τράπεζα και μπορεί κάποιος να έχει τα χρήματά του σε χώρα εκτός της χώρας διαμονής του. Λειτουργεί ιντερνετικά. Περιττό να πω ότι αυτά τα συμφέροντα συνδέονται με εμπόριο λευκής σαρκός και τα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο. Αν τους αφήσουμε το μέλλον προβλέπεται ζοφερό γιατί το επόμενο παιχνίδι τους μετά το χρυσό είναι οι φυσικοί πόροι και το περιβάλλον. Αλήθεια πως σας φαίνονται όλα αυτά; Μόνο αν πληρώσετε θα πάρετε εκτενή ειδική έκθεση ΕΠΕΝΔΥΤΗ γιατί το ευρώ βρίσκεται αντιμέτωπο με επικείμενη κατάρρευση και μπορείτε να παίξετε με αυτό για να έχετε τεράστια κέρδη. 


Φιλικά Νέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.