Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Εμίρης, ο Κακομοίρης και το κακό συναπάντημα.

Από Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων Ακάνθου

Ο Εμίρης

Ο Κακομοίρης

και το κακό συναπάντημα...





Επενδυτικά κεφάλαια 1 δισ. ευρώ εισέρχονται από το Κατάρ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Qatar Holdings, με την European Goldfields.

Ο επικεφαλής της καταριανής επενδυτικής εταιρείας, Αχμάντ Αλ Σαΐντ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του εμίρη του Κατάρ, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 10% της European Goldfields από την Ελλάκτωρ και θα έχει call option να αγοράσει ένα επιπλέον ποσοστό 5%.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια, μεταξύ των οποίων και τα 600 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, όπου η «Ελληνικός Χρυσός» έχει άδεια για εξόρυξη χρυσού, ενώ αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.500 θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr

Ήρθαν και σε μας τα παιδιά του Αστακού <λιμάνι> και του Ελληνικού <αεροδρόμιο>. Αφού απέτυχαν εκείνες οι επενδύσεις τώρα ο Εμίρης του Κατάρ δοκιμάζει στην Χαλκιδική άλλο ένα τεραστίων διαστάσεων έργο.


Προφανώς τον πείσανε, για άλλη μια φορά ότι αυτό θα πετύχει. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι ο Εμίρης ξέρει όλα όσα θα έπρεπε να ξέρει πριν υπογράψει. Όπως που θα γίνει το έργο, αν ο κόσμος το θέλει κτλ. κτλ. κτλ.


Πάντως με πρακτικές διαχείρισης της πληροφορίας προς όφελος μας, τύπου 1500 θέσεις εργασίας ενώ ήδη δουλεύουν 340, που αν τους αφαιρέσουμε από τους 1300 που περιγράφει η εταιρία στην Μ.Π.Ε , πάμε στους 960, βάλε και 5 χρόνια να πιάσουμε αυτό το νούμερο υπό σταθερές συνθήκες οδηγούμαστε στην σοφή ρήση.


Μπορείς να ξεγελάς πολλούς για πολύ, όχι όλους για πάντα, και αυτή η ιστορία έχει τραβήξει πολύ.


Βρε Εμίρη δεν ήξερες... δεν ρώταγες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.