Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση στους ¨Μανάβηδες¨ της Ελληνικός Χρυσός.


Χρειαστήκατε μια ολόκληρη μέρα για να γράψετε μια απάντηση η οποία είναι πραγματικά συνταρακτική. Δεν θα αναλωθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο κουβέντας αφού ούτε στο ελάχιστο δεν σας φθάνουμε. Εξάλλου τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε είναι άνευ συναγωνισμού αφού κατέχεται το ΥΠΕΡΑΤΟΥ από τα γνωστά χαρτάκια και έχετε και μέντορα το Πάπα με το γνωστό αλάθητο. Οπότε εμείς πάμε πάσο.


Αλήθεια όμως, γιατί δεν κάνατε ούτε μια δήλωση για την επιστολή που έστειλαν οι φορείς της Θράκης στον κ. Παπακωνσταντίνου και με τις υπογραφές που συνοδεύουν την επιστολή αυτή; Αλήθεια γιατί δεν είπατε ούτε μια κουβέντα για το ΤΕΕ/Παράρτημα Θράκης που και αυτό τυγχάνει να είναι κατά της επένδυσης (μάλλον και αυτοί θα είναι πουλημένοι, Σωστά;). Για τους Βουλευτές της περιοχής; Για όλους αυτούς του φορείς που αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής τους; Τελικά Πολίτες Αριστοτέλη κάποιος πρέπει να έχει δίκαιο; Η αυτοί είναι χαζοί που δεν θέλουν αυτού του είδους την ανάπτυξη στην περιοχή τους, ή εμείς πανέξυπνοι που τους παρακαλάμε να μας καταστρέψουν.

Αναφέρεται συνέχεια στα λεγόμενα σας για τον Τουρισμό. Λέτε πως διαρκεί 4 μήνες μόνο και οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι με χαμηλά μεροκάματα. Γνωρίζετε Πολίτες Αριστοτέλη πως η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι ο Τουρισμός με πάνω από 15δις έσοδα κάθε χρόνο. Γνωρίζετε πως η Χαλκιδική κατέχει το 20% του συνολικού τουρισμού της χώρας μας κάθε χρόνο (αυτό αντιστοιχεί σε 3 δις ευρώ το χρόνο). Αλήθεια ποιο θα είναι το Εθνικό όφελος από την ¨επένδυση¨ της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή μας; Μπορείτε να μας το πείτε αριθμητικά; Σίγουρα η απάντηση σας θα είναι πως η βόρειος Χαλκιδική δεν έχει τουρισμό καθόλου και εξαρτάτε αποκλειστικά από αυτού του είδους την επένδυση. Οι τουριστικοί πράκτορες όμως σε παγκόσμιες τουριστικές εκθέσεις τι θα δείχνουν; Την μισή Χαλκιδική που θα είναι παράδεισος και την άλλη μισή κρανίου τόπος γεμάτη με χημικές αποθέσεις και οι τουρίστες θα λένε τέλεια "πάμε για φρέσκο ψάρι με βαρέα μέταλλα και μπάνιο σε θάλασσες με τοξικά νερά" ; Μια μείωση στον τουρισμό μας της τάξεις έστω και του 10% λόγο της επένδυσης του Χρυσού αντιστοιχεί σε 300 εκατ. τον χρόνο. Αλήθεια τόσα θα μας δώσει η Ελληνικός Χρυσός; Εξηγήστε μας την λογική σας μπας και σας καταλάβουμε τι υποστηρίζετε;


Θα συμφωνήσουμε μαζί σας πως μόνο εσείς έχετε δίκαιο στα επιχειρήματα σας. Δεν θα καταστραφεί η περιοχή, μια μικρή τρύπα θα είναι, δεν θα επηρεαστούν τα νερά, ο αέρας κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π. Δεν μας είπατε όμως το εξής. 

Η εξόρυξη που θα γίνει στις Σκουριές θα είναι και η μοναδική σε όλη την περιοχή; Γιατί η μαμά εταιρία με το όνομα Χρυσολίβαδα ή αλλιώς Europian Goldfields αναφέρει άμεσους στόχους άλλους 3. Την Πιάβιτσα, την Τσικάρα και την Φισώκα. Γι αυτούς τους στόχους όμως εσείς, μέχρι σήμερα δεν έχετε πει ούτε κουβέντα. Αλήθεια αν η εταιρία ξεκινήσει τις εξορύξεις και σε αυτές τις περιοχές όπου τα Open Pit θα είναι 15 φορές μεγαλύτερα το καθένα από των Σκουριών ποια θα είναι η στάση σας; Θα είσαστε Υπερ ή Κατα ή πάλι θα μας πείτε να περιμένουμε να δούμε την καινούρια Μ.Π.Ε. Η απάντηση σας (την γνωρίζετε αλλά δεν ξέρετε πόσο ήπια να την πασάρετε στο κόσμο) αποδεικνύει πως είσαστε αποκλειστικά οι Πολίτες της Ελληνικός Χρυσός και όχι του Αριστοτέλη.


Να μην ξεχάσουμε να σας θυμίσουμε τι εστί και Open Pit, γιατί πολλοί από εσάς θεωρείτε πως θα είναι υπόγεια η εξόρυξη.



Για να καταλάβει ο κόσμος όλο το παρασκήνιο και τα συμφέροντα που παίζονται στην περιοχή μας θα αναφέρουμε μόνο τα εξής. Όσο ήταν δήμαρχος Αρναίας ο κ. Ζωγράφος, ο κ. Πάχτας δεν ήθελε ούτε να τον δει και φυσικά ούτε ο πρώτος ήθελε να τον συναντήσει ακόμη και στα όνειρα του. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι γνωστό. 12 χρόνια που θα μπορούσε η βόρειος Χαλκιδική να γίνει πόλος έλξης για τουρίστες, έγινε τελικά πόλος έλξης για μεταλλεία χρυσού. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε... Αυτή η κόντρα ακόμη και σήμερα καλά κρατεί. Τι έγινε όμως στο Νομαρχιακό συμβούλιο όταν η εταιρία περίμενε να λάβει την θετική γνωμοδότηση; Ως δια μαγείας, Ζωγράφος και Πάχτας αγκαλίτσες και φιλάκια. Άντε και πες πως τα βρήκανε. Ο κ. Λαφαζάνης όταν ο κ. Ζωγράφος ήταν νομάρχης σε κάθε νομαρχιακό συμβούλιο, μόνο που δεν παίζανε μπάτσες. Τι έγινε όμως όταν η εταιρία περίμενε να πάρει την θετική έγκριση. Πάλι αγκαλίτσες και φιλάκια. Λαφαζάνης και Πάχτας. Όταν ανταμώνουν βγαίνουν τα νύχια για να ξεμαλιαστούν, γιατί για να παίξουν μπουνιές αποκλείεται (τις κουμπάρες μπορεί). Τι έγινε όμως στο νομαρχιακό συμβούλιο πάλι για την θετική γνωμοδότηση της εταιρίας. Για άλλη μια φορά αγκαλίτσες και φιλάκια. Τι γίνετε όλο αυτό το διάστημα; Όπου βρεθούν για το μόνο που αναφέρουν είναι πότε και πως θα ξεκινήσει το έργο. Πρέπει να είναι κάποιος τελείως πρόβατο για να πιστεύει πως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν το καλό της περιοχής μας. Και αν όντως το θέλουν γιατί εδώ και δεκαετίες δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Γιατί να κάνουν ΤΩΡΑ;

Τελικά είναι πολλά τα λεφτά.

Και για να επιστρέψουμε πάλι σε εσάς, αν όντως ήσασταν πολίτες Αριστοτέλη θα κάνατε έστω και λίγο τον συνήγορο του διαβόλου στα αφεντικά σας. Πως είναι δυνατόν μια Μ.Π.Ε φτιαγμένη από τον ίδιο τον επενδυτή να υπερνικά την κριτική από ανεξάρτητους φορείς. Αλήθεια στον κόπο για κριτική γιατί δεν μπήκατε; Ή μήπως εμείς δεν είδαμε κάποια ανάρτηση στο blogs σας, που να κριτικάρει έστω και στο ελάχιστο το αφεντικό σας. Σας καταλαβαίνουμε όμως. Αν είναι να δείτε τους λογαριασμούς σας στις 15 και στις 30 του κάθε μήνα άδειους πως θα το αντέξετε; Τα έξοδα είναι πολλά....

Κλείνοντας επειδή θα μπείτε στον κόπο να απαντήσετε φροντίστε να μην γράψετε άλλες παροιμίες. Δεν αξίζουν τόσο άθλια χρήση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.