Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Μάη 2011 η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και οι Πρωτοβουλίες Θεσσαλονίκης στο "πάρκο των σκύλων" στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια από τα μέλη των επιτροπών, ενημερώθηκαν οι περαστικοί, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις σοκάρονταν από το μέγεθος της καταστροφής που θέλουν να προκαλέσουν οι "χρυσοθήρες" στην Χαλκιδική και πολλοί δήλωσαν την αμέριστη ηθική αλλά και έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα που διεξάγεται! Γονείς με μεγάλη προθημεία ενθάρρυναν τα παιδιά τους να ζωγραφίσουν κάτι για το δάσος και να γράψουν λέξεις που θεωρούν στη ζωή τους πολύτιμες όπως: νερό, υγεία, θάλασσα, φύση, γη... πάντως λέξεις όπως, χρυσός και κέρδος δεν ήταν στις προτεραιότητες των παιδιών....και τα παιδιά ξέρουν!
Πολλοί από τους ανθρώπους που πέρασαν το πρωί, επέστρεψαν και το απόγευμα για να παρακολουθήσουν την κεντρική μας εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν μέλη των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής. Ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός ότι η εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν πάνω από 400 άτομα (υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με θέσεις και απορίες μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών. Επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωσή μας μέλη οργανώσεων και κομμάτων. Χθες 22 Μάη στην παραλία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι η Χαλκιδική κινδυνεύει! Και φυσικά έγινε κατανοητό ότι οι πολίτες της Χαλκιδικής θα υπερασπιστούν με όλα τα μέσα τη γη τους! Πανό, ντουντούκες, κείμενα, αλλά και πολύς κόσμος που αγαπάει αυτόν τον τόπο βοήθησαν σ' αυτό ! Η Χαλκιδική με τα κατάφυτα βουνά και τις υπέροχες παραλίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ!

Ακολουθούν βίντεο με τις ομιλίες:














Και η μέρα έσβηνε ....αλλά ο κόσμος ήταν ακόμη εκεί!!


Από Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.