Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μια βόλτα στο φυλάκιο στη Μεγάλη Παναγιά


Κυριακή σήμερα, είχε κι έναν ήλιο χαμογελαστό απ’το πρωί, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τους φίλους στη Μεγάλη Παναγιά, που εδώ και καιρό έχουν κατασκευάσει το φυλάκιο τους στο κοντινό βουνό Κάκαβος, προστατεύοντας την περιοχή από τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων για κατασκευή μεταλλείων χρυσού.
Πάνω στο βουνό συναντήσαμε πλήθος κόσμου. Γνωστούς και φίλους, άτομα της επιτροπής αγώνα ενάντια στα μεταλλεία, αλλά και απλούς περαστικούς, που έκαναν μία στάση για να θαυμάσουν το όμορφο τοπίο στο παρθένο αλλά τόσο φιλόξενο βουνό. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας, απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες, αλλά και μηχανόβιοι, οι οποίοι είχαν δώσει ραντεβού για ένα φιλικό αγώνα eduro στις καταπράσινες πλαγιές του πανέμορφου δάσους.
Όλοι μαζί, απολάμβαναν την ηρεμία και την γαλήνη της φύσης, ενώ σε κάθε πηγαδάκι επικρατούσε η ίδια συζήτηση, γύρω από τον αγώνα και την εναντίωση στην αναπτυξιακή μεταλλευτική προοπτική, που θέλει αυτό το απείρου κάλλους ζωτικό σημείο γης να το μεταμορφώσει σε κρανίου τόπο. Φεύγοντας, αποχαιρετίσαμε τον κόσμο με την υπόσχεση πως θα είμαστε συνεχώς στο πλάι τους, ενώ με την κάθε ευκαιρία θα ανεβαίνουμε για μία βόλτα, έστω έναν καφέ, στο φυλάκιο αγώνα, στο βουνό Κάκαβος.

Από 3feeet halkidiki news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.