Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί η ενημέρωση στα κανάλια είναι (ελληνικός) χρυσός


Μετά τη «δημόσια διαβούλευση» σίγουρο ήταν ότι θα υποστούμε και την «αντικειμενική ενημέρωση» των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών της Χαλκιδικής.
Τι εικόνα προωθούν για τον εαυτό τους τα τοπικά μας κανάλια;
Η δική μας τηλεόραση ή η τηλεόραση της Ελληνικός Χρυσός; Δεν θυμόμαστε να ήρθε στα δικά μας «γραφεία», ούτε καν στον τόπο μας για να καταγράψει τη γνώμη μας. Εμείς – ως τώρα – μόνο ακούμε, δεν ακουγόμαστε – τουλάχιστον από τα τοπικά ραδιόφωνα και τα κανάλια, γιατί μια χαρά ακουγόμαστε στους δημόσιους χώρους στην Αρναία, στην Μεγάλη Παναγία, στην Ιερισσό, στα Νέα Ρόδα, στην Αμμουλιανή, στο Γομάτι, στην Ορμύλια, στον Πολύγυρο, στη Θεσσαλονίκη. Μια φορά δεν είδαμε τοπικό κανάλι να έρθει να καταγράψει τις απόψεις μας.
Η τοπική κοινωνία εκφράζεται μόνο από τους εκλεγμένους συμβούλους; Ο χώρος που δίνεται στους πολίτες του Δήμου μέχρι σήμερα είναι τηλεφωνικός. Πόσο διαφορετικός θα ’ταν άραγε ο διάλογος αν υπήρχε φυσική παρουσία των πολιτών στις ειδήσεις-εκπομπές άραγε; Τότε ίσως να ήταν πραγματικά – κι όχι μόνο εικονικά – «το κανάλι της Χαλκιδικής».
Και δεν πρόκειται μόνο για τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια – και η ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Alter κρατάν την ίδια στάση.
Λυπόμαστε για την «διαφημιστική» ενημέρωση των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών.
Λυπόμαστε για την προσπάθεια να κατασκευαστεί – με τον τρόπο που επιθυμεί η εταιρία και το κράτος – η κοινή γνώμη γύρω από ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.