Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ένα όνομα, μια ιστορία: “Πάχτας!”



Με αποκλειστικό θέμα τα μεταλλεία και την “επένδυση χρυσού” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική συνεδρίασε στις 10-12-12 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς. Mετά από επιστημονική ενημέρωση από τις δύο αντίθετες πλευρές και ζωντανό διάλογο, παρουσία και του κυρίου Πάχτα, ουσιαστικά ως εκπροσώπου της μεταλλευτικής εταιρίας, πάρθηκε η σχεδόν ομόφωνη απόφαση να συνταχθεί ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου κατά της “επένδυσης” στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Το βίντεο από τη συνεδρίαση θα ανεβεί ολόκληρο στο διαδίκτυο για να δουν και να εκτιμήσουν οι αναγνώστες μας τα επιχειρήματα και τις μιας και της άλλης πλευράς.

Σημειώνουμε εδώ την τοποθέτηση του Πάνου Λογγινίδη από την Οικολογικής Κίνηση Θεσσαλονίκης:

Κύριοι Σύμβουλοι, Δεν θα σας κουράσω με επιστημονικά επιχειρήματα, τα περισσότερα έχουν ήδη ακουστεί. Καλώντας σας να καταψηφίσετε τα σχέδια για το χρυσό, σας λέω μια λέξη μόνο: “Πάχτας!”. Ποιος μπορεί, στ’ αλήθεια, να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος, που τόσο πρόσφατα το όνομά του έγινε συνώνυμο της διαπλοκής και της “(ν)τροπολογίας”, που εκπροσωπεί όλα όσα μας έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, ποιος μπορεί να πιστέψει πως αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μας σώσει; Η αρρώστια δεν γιατρεύεται με αρρώστια. Ο Πάχτας είναι η αιτία του προβλήματος και δε μπορεί να είναι η λύση. 

Αυτά ειπώθηκαν παρόντος του Χρήστου Πάχτα, γεγονός που έχει κι αυτό την αξία του… (via Eleanna Ioannidou).

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των Οικολόγων-Πράσινων για το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.