Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σύλληψη κατοίκου της Ιερισσού για τα γεγονότα στις Σκουριές στις 21 Οκτωβρίου

Από alterthess


Στην σύλληψη ενός κατοίκου της Ιερισσού (Σ.Τ.) με έφοδο στο σπίτι του προχώρησε σήμερα το πρωί η ασφάλεια του Πολυγύρου με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τον διαδηλωτή να πετάει φωτοβολίδες στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία που πραγματοποιήθηκε στις 21/10 στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Πρόκειται για σύλληψη που γίνεται μετά δύο μήνες από την διαδήλωση εκείνη στις Σκουριές που δέχτηκε την άγρια καταστολή της αστυνομίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων και την σύλληψη 14 ατόμων που δικάζονται στις 14 Φεβρουαρίου. Κατά την αστυνομία η ταυτοποίηση έγινε σύμφωνα με φωτογραφίες από την αστυνομική κάμερα καθώς και ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκε πιστόλι φωτοβολίδας.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κ. Ιγγλέζη μιλώντας στο alterthess.gr για την σημερινή σύλληψη έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των κατοίκων που αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους από την καταστροφική δράση της Ελληνικός Χρυσός. “Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση με την εκ των υστέρων σύλληψη διαδηλωτή και με στοιχεία που μπορεί να έχουν χαλκευτεί είναι να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας. Αυτό που προκαλούν είναι το αντίθετο συναίσθημα. Οι κάτοικοι της Ιερισσού και γενικότερα της Χαλκιδικής δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη σωτηρία του τόπου τους” δήλωσε συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.