Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφοφορία για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής στο ΒΗΜΑ.



Φίλοι και συναγωνιστές. Αφού λοιπόν το ΒΗΜΑ ενημέρωσε (εδώ γελάμε) τους Έλληνες σχετικά με την επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική, αποφάσισε να κάνει και μια ψηφοφορία μέσα στο Site της (http://www.tovima.gr/) σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Βέβαια ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα και πονηρά σκεπτόμενος αποφάσισε την αρνητική ψήφο του κόσμου να την σπάσει σε δύο κομμάτια. Στο:

  1. Πρέπει πρώτα να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία.
  2. Δεν πρέπει να γίνει.

Παρόλο λοιπόν την προσπάθεια διάσπαση που επιχείρησαν εντέχνως να πράξουν στην ψήφιση, ο κόσμος δεν τους έκανε την χάρη και πλέον η απάντηση ΔΕΝ πρέπει να γίνει έχει ξεπεράσει το 50%. Αν συνυπολογίσουμε σε αυτό και το κομμάτι πως πρέπει να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία τότε η αρνητική ψήφος ξεπερνά το 63%. Και εκλαμβάνουμε ως αρνητική την ψήφο στην ερώτηση πώς πρέπει να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία αφού εδώ και 2 χρόνια παρακαλάμε να γίνει δημοψήφισμα στην περιοχή μας ώστε εμείς οι ίδιοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, αλλά η δημοτική αρχή μαζί με την εταιρεία και το κράτος σφυρίζουν αδιάφορα και το αποφεύγουν σαν τον "διάολο το θυμίαμα", αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα αποφασίσουμε. 

Παρατηρώντας λοιπόν τα παραπάνω διερωτόμαστε τι ποσοστό θα εκ λάμβαναν οι υπέρμαχοι της επένδυσης αν ο δημοσιογράφος έθετε τα ερωτήματα ως εξής:


  1. Πρέπει να πραγματοποιηθεί η επένδυση οπωσδήποτε.
  2. Να πραγματοποιηθεί η επένδυση ΧΩΡΙΣ να τηρούνται οι περιβαλλοντολογικοί όροι
  3. Δεν πρέπει να γίνει.
  4. ΔΓ/ΔΑ
Το δεύτερο ερώτημα "Να πραγματοποιηθεί η επένδυση ΧΩΡΙΣ να τηρούνται οι περιβαλλοντολογικοί όροι" μπορεί να σας φαίνεται τρελό, αλλά παρόλα αυτά είναι υπαρκτό. Και ο λόγος είναι πως οι εταιρεία ήδη έχει βαλθεί να εξαφανίσει το βουνό των Σκουριών χωρίς να έχει έγκριση υλοποίησης πολλών εργασιών που πράττει αυτή την στιγμή.

Παρακαλούμε λοιπόν όλοι οι πραγματικά ενημερωμένοι Έλληνες να μπούνε και να τους μαυρίσουν με την ψήφο τους.

Ευχαριστούμε



Και για να μην ξεχνιόμαστε...

1 σχόλιο:

  1. Το έχω καταθέσει και σε άλλο δημοσίευμα.Δυστυχώς, η έξοδος από την κρίση - επιβίωση - περνά μόνο μέσα από την ανάπτυξη.Και ανάπτυξη δίχως οικολογικό κόστος δε γίνεται.Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.Μέγιστη,δηλαδή,απόδοση των εκμεταλλεύσιμων εθνικών πόρων προς όφελος του λαού(άρα και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος) από γνήσια κυβέρνηση του λαού.Μάλλον,ουτοπικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.