Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Πάνω από 100 ασθενείς από τοξική διαρροή σε μεταλλείο χαλκού του Περού

Από antigoldgreece


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σε αγροτική περιοχή του Περού αρρώστησαν από τη διαρροή του τοξικού συμπυκνώματος χαλκού που παράγεται από ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλεία της χώρας των Άνδεων, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή. Το περιφερειακό υγειονομικό γραφεί ανέφερε ότι 140 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για “συμπτώματα ερεθισμού που προκλήθηκαν από την εισπνοή τοξινών” μετά τη διάρρηξη, μέσα στην κοινότητά τους, ενός αγωγού που μεταφέρει το συμπύκνωμα υπό υψηλή πίεση .

Ο αγωγός που έσπασε στις 25 Ιουλίου μέσα στο χωριό Santa Rosa de Cajacay, συνδέει το μεταλλείο χαλκού Ανταμίνα με την ακτή. Οι περισσότεροι από αυτούς που αρρώστησαν είχαν σπεύσει να βοηθήσουν την προσπάθεια να μην φτάσει το υγρό συμπύκνωμα του χαλκού στον κοντινό ποταμό, είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, Ιλάριο Μοράν.
Οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν απορροφητικό ύφασμα που που τους έδωσε το μεταλλείο, αλλά δεν τους έδωσε ούτε γάντια ούτε μάσκες προστασίας, δήλωσε ο Αντόνιο Μεντόζα, διευθυντής περιβάλλοντος του μεταλλείου. Λίγο αργότερα, οι άνθρωποι αρρώστησαν με πονοκεφάλους, εμετούς και ρινορραγίες.

Η συνέχεια του άρθρου στην Washington Post. Στη φωτογραφία είναι το μεταλλείο χαλκού Ανταμίνα, το δεύτερο μεγαλύτερο του Περού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.