Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ RESPENTZA


Ξεκαθάρισμα θέσεων κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών σ’ ένα  πρόβλημα που ταλανίζει τους Χαλκιδικιώτες

Μπράβο στην πρωτοβουλία του respentza γιατί έτσι ξεσκεπάζει όλους όσους θέλουν να την σκαπουλάρουν σ’ ένα  πρόβλημα που ταλανίζει τους Χαλκιδικιώτες,  πατώντας σε δυο βάρκες. Να αφήσουν λοιπόν οι υποψήφιοι και τα κόμματα τις γενικολογίες περί ανάπτυξης και τα τέτοια. Οι ψηφοφόροι της Χαλκιδικής ζητάμε ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Θυμίζουμε ότι οι εν ενεργεία (μέχρι προσφάτως)  βουλευτές στους τρεις νομούς της Θράκης τοποθετήθηκαν ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ.  Το ίδιο έκαναν και όλοι οι φορείς και εκπρόσωποι φορέων (δήμαρχοι, μητροπολίτες, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες κ.λπ.). Και όλα αυτά σε μιά περιοχή της χώρας πολύ φτωχότερη από την τόσο προικισμένη Χαλκιδική μας.

Ζητάμε, λοιπόν, να μας ξεκαθαρίσουν αν με τους προβλεπόμενους όρους  της τριτοκοσμικού χαρακτήρα σύμβασης έχουμε να πάρουμε έστω και ένα ευρώ!!!  Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της επένδυσης (χρόνος εξόρυξης, ποσότητα εξορυσσομένου προϊόντος κλπ) τα μεροκάματα που υπόσχεται(;) η εταιρεία στο σύνολο της προβλεπόμενης λειτουργίας της, μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές καλύπτουν μόνο το ...1,2% επί της αξίας των προϊόντων που η ίδια θα καρπωθεί!!! Και βέβαια όλα αυτά χωρίς να υπολογισθούν οι τρομακτικές ζημιές στο περιβάλλον και στις άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, που φυσικά δεν θα τις χρεωθεί η εταιρεία, αλλά εμείς οι ίδιοι  οι κάτοικοι. Γιατί πρόκειται για μια σύμβαση που δεν γίνεται πλέον  ούτε στις πιο υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής.

Θα έχουν λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον οι ΚΑΘΑΡΕΣ τοποθετήσεις των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών. Αυτονόητο είναι ότι για όποιους αποφύγουν την απάντηση οι αναγνώστες του respentza και το σύνολο των κατοίκων  θα δίνουν αυτοδικαίως και με σιγουριά την ερμηνεία που αρμόζει στην συμπεριφορά και καθαρότητα των απόψεών τους. Θα ερμηνεύουν δηλαδή την συμπεριφορά τους ως πλήρη  αδιαφορία για μια σύμβαση ντροπής, για ένα ζήτημα που καίει την κοινωνία της Χαλκιδικής.

Άρα όλοι θα συμπεραίνουμε ότι δεν θα μπορούμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΕ απ’ όσους απαντήσουν «ήξεις αφίξεις» (όχι δηλαδή ξεκάθαρα) ή αρνηθούν να απαντήσουν στο καυτό ερώτημα, όπως απαιτεί ο λαός της Χαλκιδικής.

Λαδιαβίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.