Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Υπ. Βουλευτές ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Χαλκιδικής για την επένδυση χρυσού.



Άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ είχαμε από τους υποψήφιους βουλευτές της Χαλκιδικής με το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Τους ευχαριστούμε!

Δείτε την απάντησή τους:

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Νομό Χαλκιδικής αποφάσισαν να στείλουν από κοινού την επίσημη θέση τους για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Βόρειο Χαλκιδική, σχετικά με τη μεταλλουργεία χρυσού.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία-Ντόρα Μπακογιάννη» ενστερνίζονται πλήρως την από 26-07-2011 επίσημη θέση του Κινήματος, ως προς τη μεταλλουργεία χρυσού στη Χαλκιδική.
«η ΔΗ.ΣΥΜ. διαφωνεί με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση “Σκουριές” (όρος “Κάκκαβος”), όπου θα εφαρμοστεί η μέθοδος της επιφανειακής εξόρυξης, με συνέπεια το παρθένο δάσος της περιοχής –το οποίο αποτελεί συνέχεια δασικής ζώνης, ενταγμένης στο πρόγραμμα “NATURA”– να υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή (κυρίως λόγω εκτεταμένης αποψίλωσης), τόσο λόγω της διάνοιξης κρατήρα, διαμέτρου μεγαλύτερης από χίλια μέτρα, όσο και της διάνοιξης δρόμων μεγάλου εύρους για την κίνηση υπερμεγέθων φορτηγών, αλλά και εξαιτίας της αναγκαίας υπερκατανάλωσης νερού, που θα επηρεάσει σημαντικά την επάρκεια υδροδότησης πέντε αστικών περιοχών (Μεγάλης Παναγίας, Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Αμμουλιανής και Ουρανούπολης).
Επιπροσθέτως, τεράστια σύννεφα σκόνης από τη συχνή χρήση εκρηκτικών (των οποίων ο θόρυβος θα επηρεάσει την πανίδα) θα καταδικάσουν σε “ασφυξία” μεγάλο τμήμα του δάσους, επιβαρύνοντας και την ατμόσφαιρα των γειτνιαζόντων αστικών περιοχών, ενώ πολλά εκατομμύρια τόνοι στείρων υλικών θα γομώσουν δύο μεγάλες χαράδρες, καλυμμένες από αιωνόβια δέντρα, αποστερώντας το βουνό από τη φυσική διέξοδο των χειμάρρων, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το αισθητικό και οικολογικό αποτέλεσμα από την τριαντάχρονη (κατά δήλωση της εταιρείας) λειτουργία του συγκεκριμένου μεταλλείου θα είναι μια βάναυσα τραυματισμένη περιοχή, ιδαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία δεν θα επανέλθει ποτέ στην προτεραία μορφή της.
Εξάλλου, η όποια προοπτική οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με τις πρόσθετες θέσεις εργασίας, υστερεί σημαντικά από τη διαφαινόμενη οικονομική συρρίκνωση των κατά πολύ περισσότερων τουριστικών επιχειρήσεων, αφού οι μεταλλευτικές δραστηριότητες δεν συνάδουν με την τουριστική ανάπτυξη, στην οποία στηρίζεται η τοπική οικονομία.
Αξιολογώντας οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση “Σκουριές”, θεωρούμε ότι αυτή είναι ασύμφορη για την τοπική κοινωνία, αφού το προσδοκώμενο όφελος από τη συγκεκριμένη παροδική επένδυση είναι ασυγκρίτως μικρότερο από τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής (νερό, ξυλεία, χλωρίδα, πανίδα, φυσικό κάλλος κ.λπ.), που αποτελεί ανεκτίμητη εθνική κληρονομιά».

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΔΗ.ΣΥΜ. Χαλκιδικής
Ζαρταλούδης Ευάγγελος
Κουτλιάνος Άγγελος
Μαντζούφας Κωνσταντίνος
Παπαγεωργίου Θεοστορία
Ραμανδάνης Αργύριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.