Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει την αυθαίρετη εντολή ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμηση του δάσους στις Σκουριές

Από left.gr

«Το Υ.ΠΕ.ΚΑ υπό την πίεση της εταιρείας και πιθανότατα άλλων εξωτερικών παραγόντων παραβλέπει και παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, (...)νομιμοποιεί έτσι την πάγια τακτική της εταιρείας που επιδιώκει να φέρει προ ανεπίστρεπτων τετελεσμένων την τοπική κοινωνία και τη διοίκηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του του Γραφείο Τύπου για την χθεσινή εντολή από το υπουργείο Περιβάλλοντος για υλοτόμηση ολόκληρου (!) του δάσους των Σκουριών όπου προετοιμάζεται η κατασκευή μεταλλείου χρυσού.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:
«Παράνομη εντολή Υ.ΠΕ.Κ.Α. για υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας στην «Ελληνικός Χρυσός» έκτασης στη Β.Α. Χαλκιδική


Χθες το Υ.ΠΕ.ΚΑ, με επείγον έγγραφο, διέταξε το Δασαρχείο Αρναίας να προχωρήσει στην υπογραφή "Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης και Υλοτόμησης" ώστε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. να προχωρήσει στην υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας έκτασης δάσους στη Β.Α. Χαλκιδική (4.130 στρέμματα) για την εγκατάσταση μεταλλείου.

»Το Υ.ΠΕ.ΚΑ υπό την πίεση της εταιρείας και πιθανότατα άλλων εξωτερικών παραγόντων παραβλέπει και παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, καθώς δεν υπάρχουν οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις
(«Ειδική Έγκριση Επέμβασης» και «Έγκριση Τεχνικής Μελέτης»). Νομιμοποιεί έτσι την πάγια τακτική της εταιρείας που επιδιώκει να φέρει προ ανεπίστρεπτων τετελεσμένων την τοπική κοινωνία και τη διοίκηση.

»Βλέπουμε με σαφήνεια ότι η εκποίηση του εθνικού πλούτου επιταχύνεται υπό την πίεση της τρόικας και τη σύμπραξη της απόλυτα υποταγμένης και δουλοπρεπούς ελληνικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία του Υπουργείου ΠΕ.Κ.Α και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους τοπικούς αγώνες ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και στο μέλλον, θα συμβάλλει στην αντιστροφή των καταστροφών που επιχειρούνται σήμερα στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν στοχεύσει οι πολυεθνικές των εξορύξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.