Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Το ΚΚΕ για τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές


Η Ν.Ε Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή που άσκησε για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο λαό της Ιερισσού που κινητοποιήθηκε ενάντια στην παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπώλια.
Είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο για να αυξήσει τα κέρδη του. Εντείνουν την καταστολή για να τρομοκρατηθεί ο λαός, να μην αντιστέκεται. Οι εξελίξεις στις σκουριές είναι πλευρά της συνολικής αντιλαϊκής μέσα από την οποία προωθούν μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α…
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να μην κάνει πίσω. Να οργανώσει την πάλη του, συντονισμένα εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγροτοκτηνοτρόφοι, νέοι και γυναίκες για να μπούνε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, στην παράδοση του πλούτου της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Ταυτόχρονα να βάλει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την επιβολή της εργατικής λαϊκής εξουσίας, που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο θα αξιοποιήσει τον πλούτο και τις παραγωγικές πηγές σε όφελος του λαού.


Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.