Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα συμπαράστασης από το "Συνεργείο" Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης


Αγαπητοί φίλοι,

παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή σας. Δύο φορές, στο τελευταίο δίμηνο, συζητήσαμε στη συνέλευσή μας, ενώ σταθερά διακινούμε τη σχετική ενημέρωση. Κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε μαζί σας στις κινητοποιήσεις του διημέρου 8-9/9, στη Θεσσαλονίκη και στις Σκουριές. Πήραμε μια γεύση, από «πρώτο χέρι» για το τι διακυβεύεται με την επιμονή στην υλοποίηση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός».

Δεν είμαστε ανυποψίαστοι για το τι κρύβεται πίσω από τέτοιες δραστηριότητες. Ούτε δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί επιστρατεύεται η αστυνομική βία, η καταστολή, η τρομοκρατία, οι τραμπουκισμοί και η διαίρεση της τοπικής κοινωνίας. Ζούμε δυο βήματα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που έχει βγει «στο σφυρί», δίπλα στον Υμηττό, που απειλείται με νέους αυτοκινητόδρομους, στην ίδια περιοχή με τα νέα πεδία των φαραωνικών εγκαταστάσεων διαχείρισης - καύσης σκουπιδιών (στη Φυλή, στο Γραμματικό και στην Κερατέα), πολύ κοντά στην Ελευσίνα, όπου μια νέα τερατώδης επέκταση των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ σκορπά τη ρύπανση, κοντά σε πολλά άλλα.

Ένα απειλητικό σύννεφο, που έχει πάρει τη μορφή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, των φυσικών πόρων και του δημόσιου πλούτου σκεπάζει όλη τη χώρα. Για μια ακόμη φορά, η κρίση χρησιμοποιείται για να βγουν κερδισμένοι οι οικονομικά ισχυροί και χαμένη η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και οι αδύναμοι. Αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας αδιαφορούν αν έτσι υπονομεύεται το ίδιο μας το μέλλον και αν συνεχίζουν να «στρώνουν» το έδαφος στα ακραία ναζιστικά υποκείμενα, τύπου «Χρυσής Αυγής».

Σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη φάση του αγώνα σας, τη στιγμή που ο ήχος των αλυσοπρίονων των καταστροφέων του Κάκαβου ακούγεται μέχρι την Αθήνα, ίσως είναι πολύ λίγο και ασήμαντο το να σας εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας. Πιστέψτε μας, όμως, ότι είναι ότι πιο ειλικρινές και ότι πιο αυθεντικό μπορούμε να πούμε αυτήν την ώρα. Ελπίζουμε να είναι και μια απειροελάχιστη συνεισφορά στη συλλογική θέληση όλων όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η υπόθεση της σωτηρίας της ΒΑ Χαλκιδικής δεν έχει ακόμη χαθεί.

17/10/2012
η συνέλευση του «Συνεργείου»
ελεύθερου κοινωνικού χώρου Ηλιούπολης Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.