Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά του χρυσού στη ΔΕΘ


Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του τριημέρου δράσεων, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που οργανώνουν οι επιτροπές αγώνα των κατοίκων των «στοχοποιημένων» περιοχών, το ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (της Αττικής).

Την Παρασκευή 7/9, πραγματοποιήθηκε, με αξιοσημείωτη συμμετοχή και ενδιαφέροντα διάλογο, εκδήλωση στο πλαίσιο του φεστιβάλ άμεσης δημοκρατίας, με θέμα: «Ανάπτυξη και απομεγένθυνση: τα fast track και η άμεση δράση για το ζήτημα του χρυσού».


Το Σάββατο 8/9, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση και πορεία, με επίκεντρο το ζήτημα του χρυσού. Οι προσυγκεντρωμένοι στην πλατεία Αγ. Σοφίας, συγκρότησαν ξεχωριστό μπλοκ, που κατευθύνθηκε στην παραλιακή λεωφόρο, από εκεί στη ΔΕΘ, για να καταλήξει, μέσω της Τσιμισκή και της Εθν. Αμύνης, στην Καμάρα, όπου και διαλύθηκε, χωρίς να διαταράξει τίποτα τον αγωνιστικό και μαχητικό χαρακτήρα της πορείας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι συντεταγμένη παρουσία, μάλλον για πρώτη φορά, είχαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, με στολές εργασίας και τα διακριτικά της «Ελληνικός Χρυσός». 


Η συγκέντρωση του Σαββάτου αποτελεί τον προάγγελο της κινητοποίησης, που θα ξεκινήσει με πορεία από την Ιερισσό προς το Χοντρό δέντρο και τις Σκουριές, την Κυριακή 9/9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.