Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση τύπου ΚΚΕ(μ-λ)




Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής ! 

Η βάρβαρη αστυνομική επίθεση ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές τόσο στην θέση Χονδρό Δένδρο στον Κάκαβο της Χαλκιδικής όσο και στην πόλη της Ιερισσού, την Κυριακή 5 του Αυγούστου με εντολή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των αφεντικών της, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η καναδική πολυεθνική Ελντοράντο και ο εθνικός εργολάβος  Μπόμπολας, δείχνει πως ο λαός μας αντιμετωπίζεται σαν εχθρός από τις δυνάμεις των Μνημονίων  και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Οι πλαστικές σφαίρες, οι φωτιές στο δάσος από τα χημικά και τα δακρυγόνα και οι τυφλές επιθέσεις στον κόσμο που παραθέριζε στην Ιερισσό, όπως επίσης και η σύλληψη κάτοικου στο σπίτι του, αποδεικνύουν πως  κυβέρνηση και χρυσοθήρες, πανικόβλητοι από την μαζική αντίδραση του λαού της Χαλκιδικής θέλουν να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που θα προκαλέσει το εργοστάσιο χρυσού που σχεδιάζουν. 

Ματαιοπονούν. Η αποφασιστικότητα των κατοίκων να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής τους, η μαχητική αντίσταση τους στις αστυνομικές επιθέσεις και η αλληλεγγύη που ενισχύεται από παντού θα  αποδειχθεί ισχυρότερη από τις δυνάμεις καταστολής. Ο λαός της Χαλκιδικής που έχει μακρά παράδοση κινητοποιήσεων για την προστασία του  φυσικού περιβάλλοντος αλλά και εργατικών αγώνων ενάντια στην λεηλασία του ορυκτού πλούτου και της ανθρώπινης εργασίας όχι μόνο δεν θα υποκύψει αλλά πιο ενωμένος, ξεπερνώντας τις υποκινούμενες διαιρέσεις, θα νικήσει στο τέλος.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη του στον αγώνα του λαού και της νεολαίας της Χαλκιδικής για ζωή και καλεί στην δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αλληλεγγύης τους μαζικούς λαϊκούς φορείς και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα. 

Αθήνα 6 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ(μ-λ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.