Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ερωτήματα πρός κ.Παπαχελά και την "έγκυρη"! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. (για τα μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής)

Από HalkidikiMesaApoEikones και Ενεργούς Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας
Από την εφημερίδα Το Ποντίκι.
Tην Τετάρτη 8/8/2012 διάβασα στο διαδίκτυο το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ . 

Επειδή θεώρησα ότι το άρθρο αλλά και κάποια από τα σχόλια που υπήρχαν μετά από αναγνώστες, ήταν γραμμένα από ανθρώπους φανατικούς, που ο φανατισμός τους, ιδεολογικός ή συμφεροντολογικός, δεν τους έχει αφήσει να δουν πως έχει η κατάσταση στην Χαλκιδική, ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον της Ελλάδας. Ότι κακοποίησαν τόσο βάναυσα την αλήθεια, που δεν είμαι σίγουρος καν αν ο σκοπός τους ήταν η εύρεση ή αποσιώπισή της.
Όταν σκέφτηκα ότι ο ΣΚΑΙ βάζει δεντράκια εδώ και κει για να τονίσει το φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ του, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει καταστροφικές για το περιβάλλον επεμβάσεις αγανάκτησα,

Γι αυτό λοιπόν έγραψα και εγώ ένα ενυπόγραφο σχόλιο, που όμως δεν το δημοσίευσαν! Δημοκρατικότατο! Ο κακός δαίμων της αφηρημάδας βλέπετε. Το κύρος της έντιμης, ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας, το έστειλαν εκείνη την δεδομένη στιγμή για βόλτα. Για να ψαρέψει άλλες ειδήσεις.

Το άρθρο και το σχόλιο είχαν ως εξής:

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

Τέλος ανοχής

Οι ακραίοι και φανατισμένοι αυτής της χώρας δεν αναγνωρίζουν ούτε τη δημοκρατία ούτε τους νόμους της. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επικίνδυνη αντίδρασή τους σε μια μεγάλη επένδυση στη Χαλκιδική η οποία τείνει να λάβει τη μορφή ένοπλης εξέγερσης. Αυτά τα φαινόμενα είναι επικίνδυνα και όσο γίνονται ανεκτά από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, πολλαπλασιάζονται. Ο καθένας μπορεί να έχει αντιρρήσεις για μια επένδυση ή για κάποιο δημόσιο έργο. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αγνοεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του κράτους και να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, θέτοντας τις ζωές πολιτών και αστυνομικών σε κίνδυνο. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που μετατρέπουν την Ελλάδα σε ζούγκλα ανομίας και βεβαίως αποθαρρύνουν οιονδήποτε Έλληνα ή ξένο θέλει να επενδύσει στη χώρα. 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κύριε Παπαχελά και σεις κύριοι που είστε υπέρ της δημιουργίας ορυχείου και μεταλλουργίας χρυσού, όταν ακούτε Χαλκιδική τι έρχεται στο μυαλό σας; Ο τουρισμός ή τα μεταλλεία; Όταν οι ξενοδόχοι της προ του Άθω περιοχής πήγαν σε έκθεση στην Σόφια, οι τουριστικοί πράκτορες τους ρωτούσαν τι γίνεται με τα ορυχεία αυτά. Η "επένδυση" αυτή λοιπόν θα καταστρέψει οικονομικά την Χαλκιδική, θα χαθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα δημιουργηθούν, θα καταστραφεί για πάντα ένας πανέμορφος τόπος που είναι ανάμεσα στα αρχαία Στάγιρα και το Άγιο όρος και που μπορεί να δίνει εισόδημα στους κατοίκους όπως μέχρι τώρα, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Στην αντίθετη περίπτωση μετά τα 7, 20 και 30 χρόνια εκμετάλλευσης που δίνει η ίδια η εταιρία τι; Οι κάτοικοι τω 14 χωριών που είναι σε απόσταση αναπνοής από όλες τις εγκαταστάσεις και μέσα στην τεράστια έκταση των 317000 στρεμμάτων θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.
Ο τόπος δεν θα έχει πια ζωή και η εταιρία φεύγοντας θα αφήσει τον τόπο ρημαγμένο με τον ρόγχο του θανάτου. Εσείς που τόσο εύκολα καταδικάζετε τους κατοίκους, γιατί νομίζετε ότι το κάνουν; Τρελάθηκαν ή δεν τους ενδιαφέρει να υπάρχει ανάπτυξη και δουλειές; Διαβάστε λοιπόν τα πορίσματα του ΑΠΘ, του ΤΕΕ, των δασαρχείων, των δασολόγων, των γεωπόνων, των καθηγητών της κοινωνικής ιατρικής, των ειδικών στα υπόγεια νερά κλπ. για να καταλάβετε το βαρύ έγκλημα και μετά βγάζετε καταδικαστικά πορίσματα για τους κατοίκους. Και μία ακόμη ερώτηση. Αν βρεθεί χρυσός στα βόρεια προάστια ή στην Βουλιαγμένη θα ήσασταν πάλι υπέρ μιας ανάλογης επένδυσης; Θα συνέφερε οικονομικά; Μην τρελαθούμε. Δεν είναι όλες οι επενδύσεις υπέρ της κοινωνίας…Κάποιες είναι αποκλειστικά και μόνο υπέρ των "επενδυτών" και καθαρά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, γιατί αυτές οι δύο πλευρές τυχαίνει να έχουν μερικές, κάποιες ή πολλές φορές, αντίθετα συμφέροντα, ιδίως αν στην οπτική μας βάλουμε τα μεσομακροπρόθεσμα. Οι "επενδύσεις" στις αποικίες για παράδειγμα, γινόταν για όφελος των λαών ή υπέρ των συμφερόντων των αποικιοκρατών και μόνο;
Κύριε Παπαχελά, οι άνθρωποι της περιοχής έχουν αξιοπρέπεια, πονούν τον τόπο τους και την χώρα μας, πολύ πιο πολύ από τους Καναδούς. Εσείς; Αλήθεια κρίνετε ότι η σύμβαση μεταβίβασης των μεταλλείων και ο νόμος του κ. Πάχτα ποιον ωφέλησε, την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ή το ελληνικό δημόσιο; Είστε υπέρ ή κατά της χρήσης του κυανίου; Είστε υπέρ ή κατά της εναπόθεσης των τοξικών αποβλήτων μέσα στο αρχέγονο δάσος; Είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης των χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τουρισμό, αλιεία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία που είναι πολύ πιο πολλές από αυτών της μεταλλευτικής επένδυσης; Νομίζετε ότι η καταστροφή του τουρισμού στην Χαλκιδική δεν είναι μια αποεπένδυση πολύ μεγαλύτερης οικονομικής σημασίας;


Χρήστος Αποστολίδης
Οικονομολόγος
Δημότης Ιερισσού Χαλκιδικής


Τελειώνοντας, θυμήθηκα την εκπομπή για τα ορυχεία χρυσού στους (και πάλι) "έγκυρους" ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ των κ.κ Παπαχελά και Τέλλογλου. Σημειώνω τρεις περιπτώσεις:

1) Έκαναν ένα πείραμα με ένα ποτήρι για να δουν αν πράγματι στην Στρατονίκη με τα φουρνέλα που βάζει η εταιρία θα κουνιόταν το νερό ή όχι. Πήγαν "τυχαία" στο σπίτι ενός κατοίκου που είναι από τους υπερασπιστές των μεταλλείων και είδαν ότι το νερό δεν κουνιέται. Ο έξυπνος δημοσιογράφος δεν μπορούσε να αναρωτηθεί αν η εταιρία ήξερε από πριν το πείραμα και χρησιμοποίησε δυναμίτη μικρότερης ισχύος. Τι λέτε. Δεν είναι σχεδόν σίγουρο ότι η εταιρία θα έδινε αυτήν την εντολή; 

2) Οι κάτοικοι καλοδέχτηκαν τον δεύτερο, ο οποίος πήρε συνεντεύξεις από πολύ ενημερωμένους πολίτες καθώς και από Καθηγητές Πανεπιστημίων που όλοι τους με επιχειρήματα κατέδειξαν το παράλογο της επιχειρούμενης καταστροφής. Και τι παρουσίασαν από όλα αυτά; Δύο γυναικούλες που ήταν κατά της μεταλλουργίας, αλλά όπως είπαν στον φακό, δεν ήξεραν ακριβώς γιατί.

3) Αφού ο φακός έδειξε τα τσουβάλια με το κυάνιο που χρησιμοποιεί και τώρα η εταιρία, χωρίς καν να υπάρχει επεξεργασία χρυσού, ο Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο Στρατώνι, στην συνέντευξή του είπε ότι θα γίνεται χρήση κυανίου. Και ενώ πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κατεργασία χρυσού χωρίς χρήση κυανίου, το συμπέρασμα που έβγαλε ο κ.Τέλογλου; ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΚΥΑΝΙΟΥ.

Αθάνατη αντικειμενική, ανεπηρέαστη, τίμια ενημέρωση, την στιγμή που τα άλλα μεγάλα κανάλια, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν, δεν αισθάνθηκαν, δεν μυρίστηκαν τίποτε από αυτά που συμβαίνουν στην Χαλκιδική. Αν σπάσει όμως ένας αγωγός της ΕΥΔΑΠ το θεωρούν μεγάλη είδηση...
ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΝΟΜΙΑΣ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;

Οι ακραίοι κάτοικοι συζητούν και ψηφίζουν αντιδημοκρατικά. Η αστυνομία και η εταιρία δρουν δημοκρατικά!
Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας: Γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες για την αντικειμενικότητα της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ. Για το ΣΚΑΪ όσες φορές και αν απευθυνθήκαμε στην ΔΗΘΕΝ περιβαλλοντολογική εκπομπή τους ECO NEWS αυτο που αντικρείσαμε ήταν η πόρτα τους στα μούτρα μας, αφού για τα συμφέροντα του Αλαφούζου και του Μπόμπολα δεν πρέπει να ενημερωθεί κανείς για το τι πρόκειται να συμβεί. Για τον κ. Παπαχελά και μόνο που είναι μέλος της λέσχης Bildeberg αυτό τα λέει όλα. Κλείνοντας, δυστυχώς για την Καθημερινή δεν είναι το μόνο σχόλιο που έχει κόψει του κ. Χρήστου Αποστολίδη, αλλά και πολλά ακόμη. Όσα σχόλια περιέχουν επιχειρήματα και αποδείξεις για το τι συμβαίνει στην βόρειο Χαλκιδική, λογοκρίθηκαν και κόπηκαν.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Καθημερινή, τον Παπαχελά και το ΣΚΑΪ....  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.