Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου για την εκδήλωση Ιερισσού (10-8-2012)


Την Παρασκευή 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό Συναυλία–Εκδήλωση πληροφόρησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνα Ιγγλέζη, o κ. Λεφτέρης Βαρσαμής μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προσφυγική Αναγέννηση» Νέων Ρόδων, η κ. Δήμητρα Σπανουδάκη από το «Ξεκίνημα–Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση», ο κ. Δημήτρης Παλίδης εκπρόσωπος του ΚΚΕ-μλ, ο κ. Δημήτρης Τσόκας από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου, ο κ. Φιλίπ Ζόρο γάλλος οικονομολόγος, ο κ. Λάζαρος Τόσκας μέλος της επιτροπής αγώνα Μ. Παναγίας και ο κ. Χριστόδουλος Γιοβανάκης από το Γομάτι.
Επίσης διαβάστηκε επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου, ο οποίος δήλωσε ότι αντιτίθεται στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική (δες το συνημμένο αρχείο pdf).
Αντιπροσωπείες πολιτών από όλες τις γωνιές της Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, έδωσαν το παρόν δηλώνοντας τη συμμετοχή τους και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Στην εκδήλωση παρατέθηκαν για άλλη μια φορά οι καταστροφικές επιπτώσεις της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β.Α. Χαλκιδική, σύμφωνα με το «επενδυτικό σχέδιο» της καναδικήςEldorado Gold. Τονίστηκε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του τόπου θα είναι συνεχής και κλιμακούμενος. Ότι η κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία δε θα πτοήσει τους ενεργούς και αγωνιζόμενους πολίτες. Ότι η προστασία του Κακάβου, των νερών, των δασών, των οικονομικών και επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων, της κοινωνικής μας συνοχής και του μέλλοντος των παιδιών μας είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας.
Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.