Από kentrinews
Ξαφνικά οι Ευρωπαίοι δειχνουν να ξανασκέφτονται την πολιτική τους απέναντι στην Ελλάδα και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου... Όχι μόνο κρατούν χαμηλούς τόνους για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για πρώτη φορά κάνουν λόγο για την ανάγκη αλλαγής του μίγματος οικονομικής πολιτικής και έμφασης στην ανάπτυξη. Πράγμα που δείχνει ότι η ψήφος των Ελλήνων στις 6 Μαΐου ταρακούνησε πολλούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόοτ Γιούνκερ ανέδειξε την ανάγκη επικέντρωσης σε θέματα ανάπτυξης, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα και τις επιπτώσεις της λιτότητας στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καθόλου ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Είχε προηγηθεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας την Δευτέρα στη Ζυρίχη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής σε χώρες που πλήττονται από την ύφεση. «Με τις λάθος επιλογές, κινδυνεύουμε να χάσουμε μια δεκαετία ανάπτυξης, μια γενιά νέων ανθρώπων, και μια ευκαιρία να τεθεί η παγκόσμια οικονομία σε μια ασφαλή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως εφέτος η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι περίπου 3,5%, αλλά πολύ ασθενέστερη στις προηγμένες οικονομίες (μόλις 1,5%) συμπεριλαμβανομένης της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να διολισθήσει σε ήπια ύφεση.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αναφέρθηκε στη διχογνωμία που υπάρχει στην Ευρώπη για τους τρόπους επιστροφής στην ανάπτυξη και ειδικά στο δίλημμα μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες και επέκταση της οικονομίας ή λιτότητα και περιορισμός του δημοσίου χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό, αναγνώρισε πως η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική καθυστερεί την ανάπτυξη σε πολλές χώρες και έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση.
Σχόλιο: Για σου ρε Καρατζαφέρη που έμαθες τους Ευρωπαίους πως να κάνουν κολοτούμπες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.