Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Μήπως είναι καιρός, να σταματήσουμε να πληρώνουμε ..... "μαλακίες";

Πρίν λίγους μήνες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" είδαμε στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, να πληρώνουμε εκτός από το ηλεκτρικό ρεύμα και το "Χαράτσι" του "παραΚράτους" και ένα τέλος για υπηρεσίες "Κοινής Ωφέλειας" το οποίο εισπράττει η ΔΕΗ παρανόμως. 

Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι περίπου 24% επί της Αξίας του Ρεύματος.... 


Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά…) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π.

Το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, όμως, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί κανονικά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς-παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων ( εκτός αν σπεύσει η“κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…).

Μήπως λοιπόν είναι καιρός να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το υστέρημα μας διάφορα "Χαράτσια" και να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων που τους δώσαμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.