Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Βρήκαν πλάκες χρυσού στο σπίτι της κόρης του (video)



Συνελήφθη, πριν από λίγο, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος οδηγείται στη ΓΑΔΑ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί νωρίτερα, σήμερα το πρωί, σε βάρος του, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου ανακριτή και του εισαγγελέα που ερευνά τα οικονομικά του πρώην υπουργού.
Οι κατηγορίες αφορούν την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών μέσω off shore εταιρειών για την απόκτηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελέγχεται για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2010, στο οποίο δεν συμπεριέλαβε το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου.
Άνδρες της Αστυνομίας είχαν μεταβεί από τις 10 και στο πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου επί των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου 8, προκειμένου να εξετάσουν όσα έγγραφα βρίσκονταν εκεί.
Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8.
Την ώρα που ο Ακης Τσοχατζόπουλος μεταφερόταν στην ΓΑΔΑ, οι έρευνες από το ΣΔΟΕ ήταν σε εξέλιξη σε σπίτια συγγενικών του προσώπων.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα σπίτια

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του Αρετής, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού. Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.
Η έρευνες έγιναν, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία "πολλά και πολύ σοβαρά" .
Η διωξη ασκήθηκε, μάλιστα, όπως λέγεται, βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν από τις υποθέσεις για τα υποβρύχια, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου.

'Ετσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.