Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Συλλήψεις στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Από alterthess


Στις συλλήψεις δύο κατοίκων που βρίσκονταν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και εκτελούσαν τη βάρδια τους, προκειμένου να μην ξεκινήσουν οι εργασίες προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία. Οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης, όπου μεταβαίνουν και μέλη της επιτροπής κατοίκων, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι κατηγορούνται για απρόκλητη βία και ο εισαγγελέας επιμένει στη μεταφορά τους άμεσα στα δικαστήρια, ώστε να περάσουν αυτόφωρο.
Τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί του τμήματος Πολίχνης επικοινώνησαν με κατοίκους της περιοχής και πολίτες που βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις και τους κάλεσαν για μια «φιλική» ανάκριση στο τμήμα.

Μεταξύ των πολιτών και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις. Για το θέμα ο γραμματέας του Συνασπισμού Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Σαμανίδης, που δέχτηκε το τηλεφώνημα της ασφάλειας, δήλωσε στο alterthess ότι «πρόκειται για προσπάθειες τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος τους, και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κατοίκων και την παύση κάθε δίωξης».

Νεότερη ενημέρωση:

12:00: Ορίστηκε δικάσιμος στις 1/10 για τους συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν για σήμανση στην ΓΑΔΘ. Την ίδια ώρα έξω από το δικαστήριο 100 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα αλληληεγγύης

11:13: Στα δικαστήρια μεταφέρονται οι δύο κάτοικοι. Καλείται συγκέντρωση τώρα έξω από το κτίριο

11:05Αυτή τη στιγμή προσπαθούν οι αστυνομικοί να μεταφέρουν τους δύο συλληφθέντες στα δικαστήρια, με τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπλοκάρουν το περιπολικό που θα τους μεταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.