Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Ημερίδα "Δυναμικές Καλλιέργειες για ορεινές και ημιορεινές περιοχές"

Από chalkidiki-go


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, Μεγ. Παναγία 1/4/2012

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Δυναμικές καλλιέργειες για ορεινές και ημιορεινές περιοχές (τρούφα, καστανιά, κρανιά)", που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Πολιτών Χαλκιδικής,την Κυριακή 1/4/12, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 συμμετέχοντες. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν οι δυναμικές καλλιέργειες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ειδικότερα η καλλιέργεια της καστανιάς, της κρανιάς και της τρούφας, όπου ο κ. Στέφανος Διαμαντής, εξειδικευμένος ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ανάλυσε εμπεριστατωμένα.

Στη συνέχεια ο Νίκος Αθανασιάδης, μεταποιητής και παραγωγός μανιταριών, μίλησε για την καλλιέργεια της τρούφας συμπληρώνοντας σε σχέση με τις δυνατότητες και τις προοπτικές διάθεσης του προϊόντος την ομιλία του κ. Διαμαντή.

Τέλος, μίλησε ο κ. Γεώργιος Μαδεμλής, σύμβουλος επιχειρήσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιδοτήσεων, καθώς και στα κοινοτικά και Εθνικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη περίοδο καθώς και γι αυτά που αναμένονται να ανοίξουν.
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών.

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Πολιτών Χαλκιδικής θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε από την ίδρυσή του (2011) με κύριο σκοπό τη συνεισφορά του στη σφαιρική εξέταση του θέματος της ανάπτυξης της περιοχής μας, στο πλαίσιο της αρμονικής συνύπαρξης με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Μέσα από ενημερωτικές ημερίδες, συνέδρια καθώς και με το site του συνδέσμου www.chalkidiki–go.gr προσπαθεί να συμβάλλει στην ενημέρωση, να αναδείξει θέματα Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, να βοηθήσει στην ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να προβάλλει επιχειρηματικές κινήσεις σε τομείς όπως:

• Δημιουργία Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας
• Παραγωγή βιολογικών, φαρμακευτικών, αρωματικών και παραδοσιακών εν γένει προϊόντων.
• Αύξηση και τυποποίηση των αγροτικών και των κτηνοτροφικών προϊόντων 
• Αξιοποίηση του τεράστιου δασικού πλούτου
• Αξιοποίηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των παλαιών οικισμών και του παγκοσμίως μοναδικού Αγίου Όρους
• Ανάπτυξη και αξιοποίηση του συνεχώς ανερχόμενου τουρισμού, του οικοτουρισμού, του εναλλακτικού τουρισμού κλπ
• Αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων
• Ενασχόληση σε κλάδους στους οποίους δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του εργαζομένου στην έδρα της επιχείρησης (τηλεπικοινωνίες, internet κ.λπ.

Πληροφορίες για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο:http://www.chalkidiki-go.gr

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Δείτε το δελτίο τύπου ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.