Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Εισαγγελικό πόρισμα: "Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο Ακης"


Καταπέλτης το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με το 103 σελίδων πόρισμα ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης» που είχε συσταθεί με σκοπό να ξεπλένει μαύρο χρήμα, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και ως «κοινός φοροκλέπτης» που αγνοεί τους νόμους του κράτους, πολλούς από τους οποίους έχει ο ίδιος εισηγηθεί και ψηφίσει.

Η οργάνωση αυτή την οποία συνέστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος συμμετείχαν ο εξάδελφός του, Νικόλαος Ζήγρας, η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, οι επιχειρηματίες, Αστέριος Οικονομίδης και Γεώργιος Σαχπατζίδης και άλλα πρόσωπα. Σκοπός της οργάνωσης αυτής που λειτουργούσε από το 1998 μέχρι και το 2010 ήταν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που έλαβε ο πρώην υπουργός για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι «διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό την διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από το έγκλημα της κατ΄εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, τελεσθείσας σε βάρος του δημοσίου.

Για την πραγματοποίηση των σκοπών της η οργάνωση χρησιμοποίησε εξωχώριες εταιρείες διαφορετικών μάλιστα δικαιοδοσιών, δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και την αλλοδαπή, καθώς και πλήθος τραπεζικών λογαριασμών σε περισσότερες χώρες της αλλοδαπής. Μέσω του μηχανισμού που είχε δημιουργηθεί διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ, σύμφωνα με όσα εκτίθενται παραπάνω, δεν προκύπτει η τελική κατάληξη, μεγάλων επίσης, ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεση τους τα ανωτέρω πρόσωπα σε τόπο και μορφή που δεν είναι γνωστή.

Όπως αναφέρει το πόρισμα «Η ανωτέρω υποδομή στην αλλοδαπή μέρος επίσης μόνον της οποίας έχει αποκαλυφθεί, συνιστά κατά την άποψη μας παράλληλα και προπαρασκευή για τη διαφυγή των 
εμπλεκομένων προσώπων στο εξωτερικό σε οποιοδήποτε χρόνο κρίνουν αναγκαίο. Η υποδομή αυτή είναι βέβαιο κατά την άποψη μας ότι εξακολουθεί να υφίσταται....».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.