Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμός "Crazy Business Ideas"



Το IST College ("Διοργανώτρια Εταιρία"), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για ενεργό προώθηση της σύνδεσης εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, διοργανώνει Διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γενικό τίτλο «CRAZY BUSINESS IDEAS» ("Διαγωνισμός"), με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση, αλλά και να να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη. O Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία, σκίτσο ή video της ιδέας. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή του υποψηφίου στην ιστοσελίδα όπου θα δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, mail και ηλικία) και θα βεβαιώνει (εάν είναι ανήλικος) τη συναίνεση των γονέων ή των προσώπων που ασκούν την γονική του μέριμνα.

Η αξιολόγηση των ιδεών χωρίζεται σε δύο φάσεις:

α. Ψηφοφορία του κοινού («προκριματική» φάση)
β. Επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών («ημιτελική» και «τελική» φάση)

α. Το κοινό για να ψηφίσει πρέπει να διατηρεί λογαριασμό στο Facebook. Η ψήφος δίδεται πατώντας την ένδειξη "like" που θα εμφανίζεται δίπλα σε κάθε ιδέα. Κατά την ψηφοφορία, το Facebook αποστέλλει στη Διοργανώτρια Εταιρεία το ονοματεπώνυμο, το e-mail και την ηλικία κάθε χρήστη που ψηφίζει, αφού προηγουμένως τον ενημερώσει και ζητήσει τη συναίνεσή του γι’ αυτό. 

Κάθε χρήστης του Facebook μπορεί να ψηφίσει περισσότερες από μία ιδέες, αλλά δεν θα μπορεί να ψηφίσει την ίδια ιδέα πάνω από μία φορά. Ως κίνητρο για όσους ψηφίζουν η Διοργανώτρια Εταιρία θα δώσει δώρο ένα ipad μετά από κλήρωση. Ο χρόνος, ο τόπος και ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

β. Οι πενήντα υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό «προκρίνονται» στην επόμενη «ημιτελική» φάση. Στη φάση αυτή οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο ("business plan") που θα μετουσιώνει την ιδέα τους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση. Τα επιχειρησιακά σχέδια των υποψηφίων θα πρέπει να καταρτιστούν και να κατατεθούν το αργότερο έως τις 18 Μαΐου 2012. Στις 2 ή/και 3 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθούν σύντομα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις εγκαταστάσεις της Διοργανώτριας Εταιρίας από ακαδημαϊκό προσωπικό ειδικευμένο στον τομέα Επιχειρησιακών και Οικονομικών Επιστημών, με στόχο την καθοδήγηση των υποψηφίων στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου. Τα business plans θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. 

Τα μέλη και η σύνθεση της επιτροπής θα επιλεγούν από τη Διοργανώτρια Εταιρία και θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. Σε περίπτωση κωλύμματος μέλους, αυτό θα αντικαθίσταται ελεύθερα από την Διοργανώτρια Εταιρία. Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε ιδέα με κριτήρια την καινοτομία της, τον βαθμό ανάλυσης και την ποιότητα του επιχειρησιακού σχεδίου που τη συνοδεύει, καθώς και τον βαθμό στον οποίο είναι υλοποιήσιμη και θα επιλέξει τις έξι (6) καλύτερες.

Οι διαγωνιζόμενοι που υπέβαλαν τις ιδέες που επιλέγησαν θα κληθούν να διαγωνιστούν στην «τελική φάση», όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους [ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής] σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2012. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από το συνδυασμό των επιδόσεων των υποψηφίων κατά την «ημιτελική» και την «τελική» φάση. 

Bραβεία Διαγωνισμού

Ο πρώτος νικητής θα λάβει:

α) ποσό €10.000 ως αρχικό κεφάλαιο επιχείρησης που θα βασίζεται στην ιδέα του,
β) ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο από τη Διοργανώτρια Εταιρία, και
γ) σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας από συνεργαζόμενη με τη Διοργανώτρια Εταιρία διαφημιστική εταιρία.

Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα στο IST College. Η "πλήρης υποτροφία" καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του IST College. Δεν καλύπτει το μέρος των διδάκτρων ή άλλων υποχρεώσεων που αποδίδονται στο University of Hertfordshire, καθώς και όσες άλλες υποχρεώσεις τυχόν εξαιρεθούν από τις "πλήρεις υποτροφίες" του IST College.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.crazybusinessideas.gr/competition/crazy-business-ideas-awards

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.