Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ενέργεια από φύκια σε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών στο Παρίσι


Η αμερικάνικη εταιρεία βιοενέργειας OriginOil έλαβε παραγγελία από εταίρο της γαλλικής κοινοπραξίας Ennesysνα παρέχει μια μηχανή φυκιών και άλλα εξαρτήματα για ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο συγκρότημα La Defense κοντά στο Παρίσι, για ένα έργο που θα δείξει πωςη παραγωγή φυκιών μπορεί να ενσωματωθεί σε μεγάλα συγκροτήματα κτιρίων.Η κυβερνητική πολιτική της Γαλλίας έχει προβλέψει ότι μέχρι το 2020 όλα τα νέα κτίρια πρέπει να παράγουν περισσότερη καθαρή ενέργεια από όση καταναλώνουν, καθώς και τον καθαρισμό και την ανακύκλωση του νερού με φυσικό τρόπο, αφού τα κτίρια είναι η μεγαλύτερη πηγή σε ενεργειακή ζήτηση στην Ευρώπη, αποτελώντας το 40% της συνολικής κατανάλωσης.

Η OriginOil και η Ennersys το παρουσιάζουν ως μια μεγάλη ευκαιρία για την τεχνολογία της ενέργειας από φύκια, που εκτός ότι είναι μια καθαρή πηγή ενέργειας και διαχείρισης των υδάτων, τα φύκια απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO2, δημιουργώντας ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα καυσίμων που εξαλείφει ισοδύναμες ποσότητες εκπομπών από ορυκτά καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.