Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το Σχέδιο τόνωσης της εξωστρέφειας από το ΕΒΕΘ



Η τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων –μελών του και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους επικεντρώνεται και φέτος το πρόγραμμα δράσης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Στόχος της διοίκησής του είναι να βοηθήσει τα μέλη του να βρουν διέξοδο σε νέες αγορές και να συμβάλει στην προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, για το 2012, το ΕΒΕΘ προγραμματίζει τη συμμετοχή του σε 1ο τουλάχιστον δράσεις εξωτερικού της ΔΕΘ ΑΕ, επιδοτώντας 80 περίπου επιχειρήσεις -μέλη του. Η κατανομή του αριθμού των επιχειρήσεων που θα μετάσχουν σε κάθε έκθεση ή επιχειρηματική αποστολή προσδιορίστηκε από το Επιμελητήριο με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα μέλη του σε έρευνα που προηγήθηκε. Επιπλέον, το ΕΒΕΘ εκτός από την πλήρη επιδότηση της συμμετοχής των μελών του σε εκθέσεις εξωτερικού, αποφάσισε για πρώτη φορά να επιδοτήσει τη συμμετοχή των μελών του και σε επιχειρηματικές αποστολές, σε ποσοστό 50%, ενισχύοντας περαιτέρω την εξωστρέφειά τους.

Το πρόγραμμα συμμετοχής του ΕΒΕΘ στις δράσεις εξωτερικού της ΔΕΘ ΑΕ, έχει ως ακολούθως:

1. Cebit (7-9 Μαρτίου 2012, στο Ανόβερο- Γερμανία): Επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Πληροφορικής.

2. Expokos (16-19 Μαΐου 2012, Πρίστινα- Κόσοβο): Διεθνής Εκθεση Δομικών Υλικών, Ενέργειας, Τεχνολογίας, Ξυλουργίας και Επιπλοποιίας.

3. Διεθνής Εκθεση Κύπρου (Μάιος- Λευκωσία). Θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχειρηματική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης.

4. Balkan Wine Expo (24-25 Ιουνίου 2012, Τίρανα -Αλβανία).: Βαλκανική Εκθεση Οίνων, Μπύρας και Ελαιολάδου.

5. Επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία (Ιούνιος 2012).

6. Izmir International Fair (Σεπτέμβριος 2012, Σμύρνη- Τουρκία): Θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχειρηματική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης.

7. International Technical Fair (24-29 Σεπτεμβρίου 2012, Φιλιππούπολη- Βουλγαρία): Διεθνής Εκθεση Τεχνολογίας, Μηχανημάτων, Βιομηχανικού Εξοπλισμού και Δομικών Υλικών.

8. Tehnoma (16-20 Οκτωβρίου 2012, Σκόπια- πΓΔΜ): Διεθνής Εκθεση Μεταλλουργίας, Ηλεκτροτεχνίας, Μη Μεταλλικών προϊόντων και Δομικών Υλικών.

9. Agrokos (24-27 Οκτωβρίου 2012, Πρίστινα- Κόσοβο): Διεθνής Εκθεση τροφίμων, ποτών, αγροτικών προϊόντων και εξοπλισμού.

10. 19th International Trade Fair (25-30 Νοεμβρίου 2012, Τίρανα- Αλβανία): Διεθνής Εμπορική Γενική Εκθεση.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ανωτέρω δράσεις μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310/ 370 132).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.