Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο στο Κιλκίς ενάντια στα μεταλλεία χρυσού (video)

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 περί τα 800 άτομα συγκεντρώθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία δια μέσου της 21ης Ιουνίου μέχρι την πλατεία Ειρήνης, διατρανώνοντας τη θέλησή τους ν` αποτρέψουν κάθε απόπειρα δημιουργίας μεταλλείων στα Κρούσια και στο Πάικο.

Εκτός των συνθημάτων που ακούγονται στο βίντεο εκφωνήθηκαν και τα «θέλουμε νερά, θέλουμε υγεία, έξω απ` το Κιλκίς τα χρυσορυχεία», «όχι στον πλούτο του θανάτου», «το Κιλκίς δεν είναι Κολομβία, έξω από τον τόπο μας τα χρυσορυχεία», «πάρτε το κυάνιο και φύγετε από `δω».
Προβληματισμό προκαλεί μετά την ομόφωνη αντίδραση των πολιτών του Κιλκίς απέναντι στην προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας καταστροφικών εξορυκτικών δραστηριοτήτων στο νομό τους, η κίνηση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη να πάει το ζήτημα των μεταλλείων στη βουλή  και η επιμονή του στη συνέχιση της "Διαβούλευσης" με παράγοντες του νομού, όχι στο Κιλκίς αλλά στην Αθήνα!

Tο συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων συνδιοργάνωσαν μπροστα στο Δημαρχείο ο Δήμος Κιλκίς, η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής, ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΑΔΕΔΥ, η «Κοινωνία Πολιτών» και το «Μέτωπο αγώνα κατά των Μεταλλείων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.