Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έξυπνες Επιχειρηματικές Ιδέες


Τι επιχείρηση να ξεκινήσω;; Είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν όλοι στον «ευατό» τους! Μέσα από το blog, θα προσπαθήσουμε σε τακτική βάση να σας παρουσιάζουμε έξυπνες “επιχειρηματικές ιδέες” τις οποίες εντοπίζουμε σε διάφορα μέρη του κόσμου και πιθανόν μπορούν να εφαρμοστούν στην χώρα μας και στο μέρος που ζει ο καθένας σας. Παρακάτω θα δούμε τρεις ενδιαφέρουσες ιδέες που έχουν να κάνουν με τις νέες τάσεις στην οικονομίας μας, το περιβάλλον, και την διατροφή μας.


Φωτοβολταϊκά Κεραμίδια


Η ενέργεια από φωτοβολταϊκά για τις ανάγκες ενός σπιτιού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην χώρα μας. Αρκετοί όμως ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν στέγη με κεραμίδια και ιδίως σε περιοχές με παραδοσιακός οικισμούς. Οι άνθρωποι αυτοί, θέλουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ, χωρίς όμως να χαλάσουν την αισθητική του κτηρίου. Μια εταιρεία λοιπόν στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, η SRS Energy σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο. Έφτιαξε “φωτοβολταϊκά κεραμίδια” όπου συσσωρεύουν την ηλιακή ενέργεια και παράγουν ηλεκτρισμό για τις ανάγκες του σπιτιού . Τα φωτοβολταϊκά κεραμίδια κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά που κάνουν και τα φωτοβολταϊκά πάνελ, χωρίς όμως να χαλάνε την ομοιομορφία της κεραμοσκεπής. Όποιος ενδιαφέρεται για το προϊόν αυτό και θέλει να ψάξει περισσότερα, σας δίνουμε το website τους: www.srsenergy.com.
Μικρά και ευέλικτα Φωτοβολταϊκά πάνελ


Επίσης ένα ακόμα προϊόν που έχει να κάνει με την “πράσινη” ενέργεια. Είναι ένα λεπτό και αναδιπλούμενο φωτοβολταϊκό πάνελ, που μοιάζει με τα στρωματάκια που βάζουμε κάτω από το sleeping-bag στο κάμπινγκ για να κοιμηθούμε. Έχει υποδοχή USB και μπορείς να φορτίσεις από κινητό έως και Laptop. Επίσης ένα έξυπνο προϊόν που μας έρχεται ξανά από τις ΗΠΑ, με εφαρμογή σε όσους κάνουν κάμπινγκ, όσους κάνουν περιπάτους στην φύση, πηγαίνουν για ψάρεμα, κυνηγούς, κλπ. Ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και ενδέχεται να “μείνουν” από μπαταρία! Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνήστε με την εταιρεία εδώ: www.powerfilmsolar.com

Αυτόματοι πωλητές υγιεινών προϊόντων


Η ιδέα αυτή μου άρεσε αρκετά και την θεωρώ επίσης έξυπνη. “Πατάει” στην τάση των ανθρώπων για προσεκτική και υγιεινή διατροφή. Έχουμε δει αυτόματους πωλητές να πουλάνε πατατάκια, σοκολάτες, γαριδάκια και γενικά junk food. Γιατί να μην υπάρχει και ένας αυτόματος πωλητής υγιεινών προϊόντων με φρέσκα φρούτα, υγιεινές σαλάτες, και σάντουιτς με οργανικά υλικά; Μια εταιρεία από την Ισπανία το έκανε, και έχει γεμίσει γραφεία, εμπορικά κέντρα και πολυσύχναστους δρόμους με αυτόματους πωλητές «υγιεινής διατροφής». Βρέθηκα στην Αθήνα πριν μερικές ημέρες και το μόνο που είδα ήταν οι κλασικοί αυτόματοι πωλητές τσιγάρων, αναψυκτικών, και junk-food! Γιατί όχι και βιολογικών snacks; Περισσότερα θα βρείτε εδώ: www.lofresco.es.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.