Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ένας αποκαλυπτικός διάλογος


 ΑΠΌ ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Σας παραθέτουμε έναν διάλογο που έγινε κατά την διάρκεια της "διαβούλευσης" με την κ. Καραβασίλη, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός για την διάθεση της Δημοτικής αρχής.

7 Δεκεμβρίου 2010

Κ. Καραβασίλη

Θα έχετε αντιληφθεί ότι αυτοί που κατά κανόνα υπερασπίζονται την νέα δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός είναι κυρίως οι εργαζόμενοι, όσοι προσδοκούν να εργαστούν στις μελλοντικές δραστηριότητες, αλλά και όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέουν τα συμφέροντά τους με την εταιρεία και την ανωτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα. Επειδή δε όλοι αυτοί έχουν κοινό σημείο αναφοράς το οικονομικό όφελος, είναι όλοι εναρμονισμένοι και δεν πολυεξετάζουν τα υπόλοιπα ζητήματα που διακυβεύονται. Κατανοητά όλα αυτά και (υπό μία θεώρηση) σεβαστά.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν όσοι κοιτούν με τρόμο μια παρέμβαση τόσο μεγάλης κλίμακας στο περιβάλλον της περιοχής μας. Έχουν δε κάθε λόγο να αμφισβητούν τις διαβεβαιώσεις ότι όλα θα γίνουν με αυστηρό έλεγχο και δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν τα νερά, τα δάση και τα άλλα αγαθά. Υπάρχει άλλωστε και το παρελθόν που συνηγορεί υπέρ αυτής της καχυποψίας. Ο τρόπος δε που γίνεται η όλη "διαβούλευση", για ένα τόσο μεγάλο θέμα μέσα στις εκλογές και με την σπουδή που δείχνει ότι κάτι θέλουν να κρύψουν (ψεκάστε, σκουπείστε, τελειώσατε) προσθέτει επι πλέον καχυποψία.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μια κοινωνία που έχει δύο διαφορετικές απόψεις επι του θέματος, που πρέπει να δεχτούμε ότι είναι και οι δύο σεβαστές (η αντίθετη άποψη πρέπει να είναι σεβαστή, τουλάχιστον όσο η δική μας).

Επειδή όμως πρόκειται για την περιοχή μας και εμείς ζούμε και θέλουμε να εξακολουθήσουμε να ζούμε εκεί. Επειδή ζούμε σε μία χώρα που λειτουργεί δημοκρατικά και οι κάτοικοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους για τον τρόπο που θα αναπτυχθούν, γιατί δεν καταφεύγουμε ως κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη σε ένα δημοψήφισμα (ο Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων το προβλέπει) στο οποίο θα αποφασίσουμε αν η τοπική μας κοινωνία θέλει ή δεν θέλει την εν λόγω επένδυση, δίνοντας και την απαραίτητη νομιμοποίηση;

Θα περίμενα μία απάντηση στο ερώτημά μου.

Με εκτίμηση

Γ. Τσιριγώτης


Αγαπητέ κύριε Τσιριγώτη,

Όλα αυτά που μου αναφέρετε, για τα οποία σας ευχαριστώ, τα γνωρίζω πια, από τους τόσους μήνες που ασχολούμαι - με αγάπη - για την περιοχή σας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε προς την πιο σωστή κατεύθυνση. Και πιστέψτε με είναιο δυνατόν...

Το κάνουμε με τη Δημόσια διαβούλευση που ξεκινήσαμε, και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό από το ΥΠΕΚΑ, λόγω της μεγάλης σημασίας του ζητήματος, σε κάθε επίπεδο, αλλά και των αντιφατικών θέσεων και απόψεων που εκφράζονταιο από την Τοπική Κοινωνία της πανέμορφης περιοχής σας...

Και επειδή ζούμε σε μία χώρα που λειτουργεί δημοκρατικά και που κάνει προσπάθειες σοβαρές να βρει ορθό βηματισμό, φυσικά και οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους για τον τρόπο που θα αναπτυχθούν !!!

Θα μπορούσατε - πράγματι - να διεκδικήσετε από τους Τοπικούς σας Άρχοντες ένα δημοψήφισμα ... Μόνο που δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διάθεση από μέρους τους, άλλωστε ούτε για πραγματική διαβούλευση υπάρχει διάθεση και είναι λυπηρό...

Εμείς, θα είμαστε πάλι κοντά σας το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην Ιερισσό για να συνεχίσουμε τη διαβούλευση για ουσιαστική ενημέρωση πάνω σε όλα τα ζητήματα που θέτει το επενδυτικό σχέδιο, αλλά και στα κρίσιμα περιβαλλοντικά και άλλα ζητήματα που παρουσιάζονται... Όσοι περισσότεροι είμαστε εκεί ... τόσο καλύτερα.

Η όποια απόφαση θα είναι όλων σας...

Καλή σας νύχτα και πάντα στη διάθεσή σας.

Φιλικά Μαργαρίτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.