Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στη δημοκρατία του Ελντοράντο

Από Left

Του Πέτρου Κατσάκου


"Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης."

Η δημοκρατία λένε δεν τρομοκρατείται. Αλλά η δική τους Δημοκρατία ξέρει να τρομοκρατεί, και έχει πολλά μέσα να το κάνει αυτό.

Την ώρα που η Ελντοράντο «χρυσώνει» με ταξίδια αναψυχής τα ΜΜΕ, η κρατική τρομοκρατία βαφτίζεται «προάσπιση των επενδύσεων» με κάθε μέσο και κόστος.

Την ώρα που η Ελντοράντο πληρώνει αδρά για την κατασκευή του χρυσού προσωπείου της, οι ίδιοι οι σωματοφύλακές της με μια νυχτερινή κίνηση ΜΑΤ έρχονται και ακυρώνουν την επικοινωνιακή επένδυση των εργοδοτών τους.

Τα ΜΑΤ έρχονται, η Δημοκρατία φεύγει. Κυνηγημένη μέσα στη νύχτα από τους Κονκισταδόρες αφήνοντας πίσω το σκουριασμένο προσωπείο της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.