Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το χαράτσι της βίλας …Αμαλίας



Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Από τα πειστήρια του «εγκλήματος» που βρέθηκαν στη βίλα Αμαλίας με συγκίνησε η ύπαρξη ενός πιεστηρίου το οποίο τύπωνε ιδέες χάριν της επικοινωνίας, συνανθρώπων μας περισσότερο ανήσυχων προφανώς, από τους θαμώνες μίας κλασσικής καφετέριας.

Κάποιοι άλλοι είδαν μόνο μπουκάλια μπύρας κατάλληλα για την κατασκευή μολότοφ, σφεντόνες για τη μάχη του Δαυίδ απέναντι στον θηριώδη κρατικό Γολιάθ και αντιασφυξιογόνες μάσκες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια ή τα δακρυγόνα δε μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... 

Πιτσιρικάς υπήρξα μοναδικός τεχνίτης στην κατασκευή σφεντόνας. Η σκέψη ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν θα μπορούσα να απολαύσω το μοναδικό τίναγμα από τα λάστιχά της που έστελνε τις πέτρες μου στο Θεό, πέρασε σαν μικρός εφιάλτης από το μυαλό μου. Τι κοινωνία ετοιμάζουμε άραγε όταν κυνηγάμε την διαφορετικότητα των διπλανών μας σαν σπουργίτι; 

Αθεόφοβοι, πιστεύετε ότι είναι όντως επικίνδυνοι άνθρωποι οι οποίοι νομίζουν πως μπορούν να σας αντιμετωπίσουν με σφεντόνες και μπουκάλια μπύρας; Προσωπικά θα ντρεπόμουν να ισχυριστώ μία τόσο ηχηρή μαλακία. Εάν πάλι αγνοείτε ότι οι βίλες περιώνυμων επιχειρηματιών είναι γεμάτες από όπλα κειμήλια ή μη όλων των ειδών ή των διαμετρημάτων θέλετε ψυχίατρο. Συλλέκτες είναι οι άνθρωποι κι έχουν τον τρόπο τους να πλουτίζουν πέραν του μέτρου με άλλα κόλπα, δίχως την χρήση πυροβόλων όπλων. 

Όταν οι άλλοι οι… διαφορετικοί, μέσα από τον αθεράπευτο ρομαντισμό τους έχουν πεισθεί πως μπορούν να σας κατεβάσουν με μπουκάλια ή σφεντόνες αντί να αναρωτιέστε για το σύστημα, ανησυχείτε για εκείνους; 

Από τις εικόνες που προέβαλαν τα μέσα ενημέρωσης με τρόμαξε η εξωτερική όψη της περιβόητης βίλας - πρώην σχολείου! Ο Γαβράς και ο αείμνηστος Αγγελόπουλος αμφιβάλλω εάν θα μπορούσαν να καταγράψουν με τόσο γλαφυρό τρόπο την περιφρόνηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος από τους συντεταγμένους. Μνημείο της θλιβερής πραγματικότητας που βιώνουμε η περιβόητη βίλα θα έπρεπε, εάν υπήρχε στοιχειώδης νοημοσύνη, αφού πρώτα ανακαινιστεί να παραδοθεί στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Εκείνους που δεν την περιφρόνησαν είκοσι και πλέον χρόνια μετατρέποντάς την με ορθόδοξο ή ανορθόδοξο (δεν έχει μεγάλη σημασία) τρόπο, από σκουπιδότοπο σε χώρο επικοινωνίας, δημιουργίας αλλά και αντιπαράθεσης -γιατί όχι- μ' ένα σάπιο σύστημα χαμένο μέσα σε μπαγιάτικα γαρύφαλλα σκυλάδικων.

Μου θυμίσατε απατημένους συζύγους οι οποίοι αφού περιφρόνησαν προκλητικά το ταίρι τους έσπευσαν χάνοντάς το να διεκδικήσουν βίαια τα κομμάτια του πληγωμένου τους εγωισμού, όταν κάποιος τρίτος το διεκδίκησε.

Σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την βεβαιότητά μου για την ύπαρξη δύο βασικών κατηγοριών πολιτών. Εκείνων που βλέπουν μόνο ό, τι καταλαβαίνουν και των άλλων που καταλαβαίνουν ό, τι βλέπουν. Επιτρέψτε μου να συνταχθώ για λόγους αυτοσεβασμού με τους δεύτερους.

PS: Σύντροφοι της ΔΗΜ.ΑΡ περισσότερο θα με ανησυχούσε εάν κατελάμβαναν τα γραφεία μου οι εξουσιαστές (ΠΑΣΟΚ Ν.Δ) και λιγότερο οι αντιεξουσιαστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.