Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Επιτροπή λογοκρισίας στην ΕΡΤ – παρά τρίχα “πέρασε” ο ΕΞΑΝΤΑΣ!


Το “διευθυντήριο” της ΕΡΤ: Λιάτσος, Θωμόπουλος, Σίμος

Το Insider αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης.

Η πρωτοφανής απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου ελήφθη και κοινοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αιμίλιος Λιάτσος θα περνάει από κόσκινο τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την… διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας!

Είναι προφανές ότι η απόφαση της ΕΡΤ στοχεύει στην λογοκρισία των εξωτερικών παραγωγών. Το τελευταίο διάστημα η δοιίκηση της κρατικής τηλεόρασης ψάχνει ευκαιρία για να διακόψει τη προβολή δημοφιλών εκπομπών που ασχολούνται και αναδεικνύουν ζητήματα που είτε “ενοχλούν”, είτε βρίσκονται εκτός κυβερνητικής ατζέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ “περιμένει στη γωνία” τις εκπομπές “Εξάντας” και “Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα” των δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου και Στέλιου Κούλογλου αντίστοιχα. Λέγεται μάλιστα, ότι η εκπομπή του “Εξάντα” για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική την περασμένη Κυριακή δεν ήταν σίγουρο ότι θα μεταδοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά δόθηκε το πράσινο φως αφού “είχε και την άλλη άποψη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.