Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη από Ασπροβάλτα και Βρασνά



Φίλες και Φίλοι,

Ο Σύλλογος Καταλυμματιών Ασπροβάλτας & Βρασνών εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους αγώνες των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στην μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας, αφού πιστεύει ότι και ο χώρος που δραστηριοποιούνται τα μέλη του θα πληγεί σοβαρά από την ανάπτυξη αυτής της άκρως επιβλαβούς επιχειρηματικής δράσης.

Ο Σύλλογός μας πιστεύει ότι η συνέχιση και ακόμη χειρότερα η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις περιοχές της Ολυμπιάδας, του Στρατωνίου, της Ιερισσού, των Σκουριών και σε άλλες κατάφυτες και ευλογημένες εκτάσεις της Χαλκιδικής είναι καταστροφική τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία της περιοχής, αφού πέραν της απασχόλησης περιορισμένου αριθμού εργαζομένων στα μεταλλεία, όλες οι άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα υποστούν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο βλάβης – ωφέλειας να γέρνει συντριπτικά υπέρ της βλάβης.

Μπορεί να βρισκόμαστε μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον κύριο χώρο της εκμετάλλευσης, όμως γνωρίζουμε καλά ότι πάνω στο ίδιο χώμα και στα ίδια νερά αναπτύσσουμε όλοι τις δράσεις μας και κυρίως ότι, ο ίδιος αέρας «πνέει» και στις δύο περιοχές.

Θα θέλαμε πολύ να υπήρχε και η φυσική μας παρουσία στην σημερινή σας κινητοποίηση, όμως η ανάγκη να βρισκόμαστε στην Filoxenia μας εμποδίζει.

Η σκέψη μας και το πνεύμα μας είναι μαζί σας και ευχόμαστε νίκη στις ιδέες σας.

Για τον
Σύλλογο Καταλυμματιών Ασπροβάλτας & Βρασνών

Ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.