Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μπήκαν τα ΜΑΤ στο ΣΜΑ Ευκαρπίας


Συνέλευση διαργανώνουν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας σήμερα στις 8 μμ στην κεντρική πλατεία για τις εξελίξεις στον ΣΜΑ.


Με την προστασία των ΜΑΤ και με χρησιμοποίηση εργαζόμενων σαν ασπίδα, χρησιμοποιώντας τον εκβιασμό της ανεργίας, δήμαρχοι και περιφέρεια, σήμερα το πρωί, 17 του Οκτώβρη, ξεκίνησαν τις εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ στην Ευκαρπία. Από νωρίς έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή και οι κάτοικοι κινητοποιούνται για να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη και προκλητική ενέργεια. 

Παράλληλα εχθές δόθηκε μια συνέντευξη παρωδία με τα τοπικά ΜΜΕ να παίζουν το ρόλο του κομπάρσου!

Αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού: 

ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16- 10- 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- ΟΠΕΡΕΤΑ
“ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16-10-2012 στις 12.30 μ.μ. «συνέντευξη τύπου» διάρκειας περίπου 2,5 ωρών της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με την κατασκευή ή όχι του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ευκαρπίας. Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν η μοναδική συνέντευξη τύπου που δεν ετέθησαν ερωτήματα από τους δημοσιογράφους, παρόλο που παρέστησαν σ’ αυτήν αρκετοί. Οι οργανωτές της «συνέντευξης τύπου» έθεταν τα ερωτήματα και τις απαντήσεις μόνοι τους, με απίστευτη δόση ανακριβειών και παραποίηση της πραγματικότητας!!! Τι κρύβεται τελικά πίσω από όλα αυτά; 

Έτσι δυστυχώς αντιλαμβάνονται ¨ορισμένοι¨ την έννοια της ενημέρωσης και της δημοκρατίας (ή έτσι έμαθαν τόσα χρόνια). Μόνοι θέλουν να αποφασίζουν και να εκτελούν. Όποιος μιλάει ή αντιδράει στα σχέδια τους πρέπει να σιωπά. Δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτοί οι ¨ορισμένοι¨, ότι ο ΣΜΑ Ευκαρπίας δεν πρόκειται να κατασκευαστεί για τον απλούστατο λόγο, ότι οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά έχουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να ορίζουν το μέλλον των παιδιών τους και όχι άλλοι εις βάρος τους.

Επίσης θεωρούμε δεδομένη και την παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), γιατί πλέον τίθενται θέματα δημοκρατίας. Είναι ντροπή να εξευτελίζεται έτσι ο θεσμός της δημοσιογραφίας με μία παρωδία συνέντευξης τύπου, εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες των Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τέλος, απευθύνουμε νέα δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαρά Αντώνιο, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 24 της ΚΥΑ 14122/549 (ΦΕΚ Β/488/2011), ώστε να ληφθούν μέτρα βραχυπρόθεσμης δράσης για να μειωθούν τα επίπεδα της ρύπανσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που από ότι φαίνεται τελικά τους τοπικούς άρχοντες της Θεσσαλονίκης δεν τους ενδιαφέρει.

Κατά το φετινό καλοκαίρι για 77 ημέρες και για συνολικά 345 ώρες, λόγω των αλλεπάλληλων υπερβάσεων ορίων για το όζον, δεν θα έπρεπε να μετακινούνται οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς και μικρά παιδιά). Όλοι οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι αποσιωπούν το γεγονός αποφεύγοντας να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα. Θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ ποτέ άραγε κάποιος; 

Με εκτίμηση, 
Από το συντονιστικό του δικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.