Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αποκαλύπτουμε τα ακροαριστερά τάγματα εφόδου που ανακάλυψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!

Από ThessalonikiMesaApoEikones

Μεγάλη επιτυχία των φωτοσυντακτών μας. Διείσδυσαν στα ακροαριστερά τάγματα εφόδου της Χαλκιδικής, που ανακάλυψε η γνωστή για την "εγκυρότητά " της εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σας τα παρουσιάζουμε σήμερα.

1ο τάγμα: Ακροαριστερές μαθήτριες στην παρέλαση της Ιερισσού Χαλκιδικής την 25η Μαρτίου 2012 

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία οι μαθητές βρήκαν ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν κατά της καταστροφής του τόπου τους.
Το μαύρο περιβραχιόνιο, οι μαθήτριες δήλωσαν ότι το φόρεσαν σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την δημιουργία των ορυχείων και της μεταλλουργίας χρυσού που θα καταστρέψει το περιβάλλον της
Χαλκιδικής και θα την οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό. Ο πραγματικός σκοπός όμως, που κρύβεται πίσω από την φαινομενικά αθώα διαμαρτυρία, είναι άλλος. Ο αριθμός και η διάταξη των μαύρων περιβραχιονίων είναι ένα κωδικοποιημένο μήνυμα για την ώρα και τον τόπο που θα αρχίσει η επίθεση για την κατάληψη των εαρινών ανακτόρων και την επιβολή του αναρχοκομμουνιστικού καθεστώτος. Στην ομάδα αυτήν οι συντάκτες μας δεν μπόρεσαν να εισχωρήσουν γιατί ήταν όλοι άρρενες και ίσως γινόταν αντιληπτοί.

Το ανυπόγραφο πρωτοσέλιδο κείμενο της Καθημερινής.
Όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, αλλά και στη Χαλκιδική, τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ακροδεξιά και ακροαριστερά τάγματα εφόδου έχουν αποφασίσει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να τον επιβάλουν όπως νομίζουν. Τα απερίγραπτα φαινόμενα βίας δείχνουν πόσο επικίνδυνη έχει καταστεί η μη εφαρμογή του νόμου και της τάξης εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της δειλίας και της ανικανότητος πολιτικών που είχαν την ευθύνη γι’ αυτό. Τώρα, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου θεωρούν ότι μπορούν να ελέγχουν ποιος είναι νόμιμος μετανάστης και ποιος όχι και τα ακροαριστερά να σταματούν κάθε νόμιμη επένδυση επειδή έτσι τους αρέσει. Το ένα άκρο συμπληρώνει το άλλο, η ανεξέλεγκτη ανομία και δράση μιας μερίδας χούλιγκαν έφερε την αντίδραση μιας άλλης και η χώρα κατρακυλάει σε έναν κατήφορο ανεξέλεγκτης βίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε σωστά και καίρια, αλλά θα χρειασθεί μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τεθεί ένα τέλος στον καταστροφικό κατήφορο."Συγνώμη, βάλαμε λάθος φωτογραφία και κείμενο (Μέσα στις παρενθέσεις). Τα σωστά είναι αμέσως πιο κάτω...

2ο τάγμα: Εαμοβούλγαροι μαθητές στην ίδια παρέλαση για τον ίδιο σκοπό.

Η ίδια διαμαρτυρία για τα μεταλλεία και από τους μαθητές του Λυκείου Ιερισσού 
Τραγουδούν με τις μαθήτριες στον ίδιο σκοπό, το τραγούδι ύμνο της ιδεολογίας τους "στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα" και ετοιμάζονται να καταλάβουν το όρος Κάκαβος για να εγκαταστήσουν το αρχηγείο τους στην θέση Σκουριές.

Λόχος του 3ου τάγματος την ώρα που ετοιμάζουν τα πενηνταράκια μολότωφ με προκάλυψη την γιορτή της Πρωτομσγιάς.

Πρωτομαγιά μετά από παρότρυνση των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων, στις Σκουριές του βουνού Κάκαβος
Οι φωτοσυντάκτες μας επιτέλους κατόρθωσαν να εισχωρήσουν στο τρίτο τάγμα μεταμφιεσμένοι σε ταραμά. Με μεγάλη τους έκπληξη είδαν ένα επισκέπτη του λόχου αυτού της φωτογραφίας, που ανήκε στο 3ο τάγμα, να πίνει τσίπουρο και να το φτύνει αμέσως. Στην πραγματικότητα ήταν βενζίνη με ή χωρίς γλυκάνισο, ανάλογα με το χρώμα που ήταν, διαυγές ή θολό άσπρο. Τα πενηνταράκια Μολότωφ ήταν σκέτη φωτιά.

4ο βρεφικό τάγμα σε επίθεση για ανακατάληψη των καρνάγιων της Ιερισσού.

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές στην διαμαρτυρία κατά των ορυχείων χρυσού, πολλών χιλιάδων , στην Ιερισσό Χαλκιδικής. 
Στην μέση της φωτογραφίας διακρίνεται ένας ταγματοεφοδίτης με το όχημα μεταφοράς προσωπικού και με το γλειφιτζούρι-κανόνι έτοιμο προς χρήση. Διακρίνονται επίσης μπροστά δεξιά, άλλες δύο του ίδιου τάγματος, πιασμένες από το χέρι με την ταγματάρχη-μαμά.

5ο ακροαριστερό τάγμα εφόδου την στιγμή που δια-δηλώνει την πρόθεσή του να καταθέσει τα όπλα-σημαίες μεγάλου βεληνεκούς.

Η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση, που έγινε ποτέ στον Νομό της Χαλκιδικής 
Σύσσωμοι μεταβαίνουν στα καρνάγια της Ιερισσού για να υπογράψουν την ομώνυμη συμφωνία και να κάνουν τις δηλώσεις μετανοίας.

6ο τάγμα Μεγαλοπαναγιωτών που αποτελείται από λίγα πολυπληθή οικολολαμόγια (κατά την αγαπημένη έκφραση των εκφραστών εργολαβοπατέρων γραφιάδων της εταιρία χρυσού).

Πρωτοφανής σε πλήθος διαδήλωση στην Μ.Παναγία Χαλκιδικής 
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η σιωπηρή πλειοψηφία των Μεγαλοπαναγιωτών απομόνωσε τα τοπικά τάγματα εφόδου γι αυτό, είναι μόνο τρεις ταγματασφαλίτες και ο κούκος ταγματάρχης τους.
Το 7ο τάγμα γιαγιάδων και παππούδων καμικάζι, στην συνέλευσή του ακούει προσεκτικά από τον ταγματάρχη του να δίνει οδηγίες κατασκευής πυραύλων εδάφους-υπεδάφους.

Συγκέντρωση των κατοίκων Ιερισσού, για ενημέρωση από το συντονιστικό των φορέων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων χρυσού
Το μεγάλο λάθος εδώ έγινε. Ενώ είχαν συμφωνήσει η συνέλευση αυτή να γίνει με πλήρη μυστικότητα στην παραλία της Ιερισσού όπως και έγινε, από καταστρατήγηση των κανόνων συνωμοτικότητας μπόρεσαν να εισέλθουν
μυστικές δυνάμεις της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ υπό την καθοδήγηση των αρχηγών τους Παπαχελά και Τέλογλου και να μπορέσουν έτσι να παρουσιάσουν την πάσα πραγματική, μοναδική και αληθινή αλήθεια (όπως το συνηθίζουν άλλωστε). Οι φωτογραφίες που τράβηξαν ή αφαίρεσαν από τα κρυφά αρχεία των ακροαριστερών ταγμάτων εφόδου είναι οι αποδείξεις για της Καθημερινής το αληθές.

To άρθρο της Ιουλίας Κιλέρη στο TVXS

Στο σημερινό άρθρο σύνταξης της εφημερίδας με τίτλο «Αποφασιστικότητα έναντι των άκρων», με μια επικίνδυνα απλουστευτική διάθεση, διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων: όσα συνέβησαν στη Ραφήνα αλλά και στην Χαλκιδική τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ακροδεξιά και ακροαριστερά τάγματα εφόδου έχουν αποφασίσει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να τον επιβάλουν όπως νομίζουν.

Σχολιάζοντας στο tvxs.gr την άποψη που διατυπώνει η εφημερίδα, οσυνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει τον παραλληλισμό «ακροδεξιών και ακροαριστερών ταγμάτων εφόδου» ως εντελώς ανακριβή, όχι απλώς παραπλανητικό, αλλά ακραία παραπλανητικό. Όπως εξηγεί, «μία κινητοποίηση... ας πάρουμε το παράδειγμα μίας κατάληψης μιας υπηρεσίας, ενός πανεπιστημίου, η οποία γίνεται για να υπερασπίσει ένα συνταγματικό δικαίωμα, κατά την εκτίμηση αυτών που αναλαμβάνουν την κινητοποίηση, δεν μπορεί να παραλληλιστεί με μια κίνηση μίσους η οποία στρέφεται αποκλειστικά και μόνο κατά συγκεκριμένων ανθρώπων αντίθετης ιδεολογίας. Είναι το ίδιο πράγμα σαν να εξισώνουμε για παράδειγμα μια διαδήλωση με μία δολοφονική επίθεση».

Και συνεχίζει ο κ. Κατρούγκαλος: «Δεν είναι κυρίως το ζήτημα της ιδεολογίας που προσδιορίζει την ουσιώδη κατά τη γνώμη μου διαφορά, αλλά το ότι η μία κίνηση τουλάχιστον στο μυαλό εκείνων που την πραγματοποιούν σχετίζεται με την υπεράσπιση ενός δικαιώματός μας, ενώ αυτή των νεοφασιστών είναι μια κίνηση μίσους που στρέφεται κατά συγκεκριμένων ανθρώπων χωρίς να υπάρχει έστω και για τυπικούς λόγους επίκληση κάποιου δικαιώματος».

Χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «σκόπιμα παραπλανητικό», τονίζει πως βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση «της εξίσωσης με την περίφημη αυτή διαπίστωση πως ανεβαίνουν παράλληλα τα άκρα, όπως άκρο μπορεί να διαβάζει κανείς τα αριστερά κόμματα, τα οποία είχαν στις τελευταίες εκλογές μια σχετική άνοδο, με τη Χρυσή Αυγή. Μόνο και μόνο το να μιλάμε για το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή σαν να είναι τα ίδια φαινόμενα, σαν να είναι πλευρές του ίδιους νομίσματος συνιστά, κατά τη γνώμη μου, ιδεολογικό κομπογιαννιτισμό».

Ακολουθούν ορισμένα από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής»:
  • Η Καθημερινή που κάνει ελεημοσύνες και φυτεύει δεντράκια, δεν βλέπει δάσος στη Χαλκιδική. Μόνο ευπρόσδεκτα τοξικά. Σαν τα γραπτά της
  • Χαλκιδική και ναζιστικά πογκρόμ το ένα και το αυτό για τη «σοβαρή» Καθημερινή
  • H περιβαλλοντική διαμαρτυρία, είναι «ακραία» για την Καθημερινή. «Money is greener» προφανώς
  • Αν εξισώνει ως «ακραία» περιβαλλοντική διαμαρτυρία κατοίκων με ναζιστική βία, τότε η Καθημερινή είναι ακραία εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.