Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Και οι Ενεργοί Πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας στο πλευρό του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Μαϊδώνη.


Διαβάσαμε μέσα στον ιστιοχώρο Halkidiki News την επιστολή που απέστειλαν η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, ενόψει της εκλογής νέου μητροπολίτη και εξηγεί τους λόγους για την ανάγκη να εκλεγεί στη θέση αυτή ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος Μαϊδώνης.

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας ως Ενεργοί Πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας είναι να συνυπογράψουμε την επιστολή και να ευχηθούμε η χάρης του Αγίου Πνεύματος να φωτίσει και να μας προσφέρει τον άξιο συνεχιστεί του αείμνηστου μητροπολίτη Νικόδημου. Η επιστολή, μας υπερκαλύπτει και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


"Όπως σας είναι γνωστό, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2012, μετά την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού Νικοδήμου, έχει χηρέψει η εν λόγω θέση της Μητρόπολής μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η πλήρωσή της, μετά από εκλογή που θα λάβει χώρα στην τακτική γενική Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα, το διάστημα από 02 έως 05 Οκτωβρίου 2012. 

Η είδηση για τις επικείμενες υποψηφιότητες, που πλέον επισημοποιήθηκαν, μέσω της χορήγησης ευλογίας στους υποψηφίους από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μας αναγκάζουν να παρέμβουμε στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει, με αφορμή τη διαδικασία διαδοχής στη Μητρόπολή μας. Η πρωτοβουλία μας αριθμεί εκατοντάδες πολίτες και φορείς, που προσδοκούν να εκφραστούν για την προτίμησή τους στον μελλοντικό πνευματικό τους Ποιμενάρχη και διεκδικούν να ληφθεί, καταλυτικά, υπόψη η ετυμηγορία της λαϊκής βούλησης της περιοχής.




Εξ αρχής τονίζουμε ότι δεν αρμόζουν στην κίνησή μας αυτή θρησκευτικοί φανατισμοί και προσωπολατρίες. Η πρωτοβουλία μας αναπτύσσεται για να εκφράσουμε γνήσια και με αυθορμητισμό αυτό που έχει χαρακτεί εδώ και τριάντα χρόνια στις καρδιές μας και από το οποίο δεν μπορούμε να απόσχουμε.




Η λαμπρή προσωπικότητα, που λέγεται π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ωριμασμένη εδώ και τρεις δεκαετίες μέσα στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας, φτασμένη από τα προβλήματα, τις αγωνίες, τα δράματα αλλά και από τις χαρές των συμπολιτών και συνενοριτών μας και γαλουχημένη με τα ιδιαίτερα πνευματικά προβλήματα της Μητρόπολής μας, είναι έτοιμη, σε μια φυσική ακολουθία των πραγμάτων, να ηγηθεί αυτού του κόσμου, με τον οποίο τόσα χρόνια έχει γίνει συγκοινωνούν δοχείο και σαρξ εκ της σαρκός του. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα στερείται της λογικής, της αρμονικής και της φυσικής πνευματικής αλληλουχίας των πραγμάτων και, απλώς, θα εξυπηρετεί σκοπιμότητες, αλλότριες προς την ιερότητα του σκοπού που διακυβεύεται




Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να δημοσιεύσουμε εδώ το βιογραφικό του π. Χρυσοστόμου, που είναι ήδη γνωστό σε όλους και η ανάγνωση του προκαλεί ρίγη για την αγωνιστικότητα και τη δράση αυτού του Ιεραπόστολου. Δεν θα μπούμε καν στον πειρασμό να τον επαινέσουμε για το φιλανθρωπικό, αντιαιρετικό, νεανικό και ιεραποστολικό έργο του. Το γηροκομείο της Αρναίας, η Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τα 11 πνευματικά συμπόσια, οι 7.000 νέοι στις κατασκηνώσεις της Μ. Παναγίας, τα συνέδρια των νέων, τα δέκα και πλέον συγγράμματά του, οι "αυτοεξορίες" του σε κάθε μεριά της Γης, όπου χτυπά χριστιανική καρδιά, τα εκατοντάδες πνευματικά παιδιά του ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.



Σε όσους κατέχουν την ευθύνη να αποφασίσουν για μας, τους λέγουμε τούτο: Μην αφήσετε, με ελαφριά την καρδιά και χωρίς να ζυγίσετε τη γνώμη του ποιμνίου, την Μητρόπολή μας χωρίς τον φυσικό πνευματικό καθοδηγητή της. Μην αναζητείτε σε άλλα πρόσωπα (ίσως επίσης άξια) τον συνεχιστή του έργου του Μακαριστού Νικοδήμου, γιατί υπάρχει ο φυσικός ηγέτης της Μητρόπολής μας, που μας έπλασε και πλάστηκε από εμάς. Η προαγωγή δεν είναι αυτοσκοπός, όταν το διακύβευμα είναι η προαγωγή των ίδιων των Χριστιανών.




Οι 42.000 ενορίτες της Μητρόπολης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν κάνει την επιλογή τους, χρόνια τώρα. Μην τους αψηφήσετε και μην απομακρυνθείτε από την γνώμη τους. Το απαιτεί η Δημοκρατία μας. Μην επιτρέψετε, για λόγους ευνοιοκρατίας, οποιαδήποτε ανωμαλία και αδικία, σε έναν ήδη ταλαιπωρημένο τόπο με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μπορεί να τις καλύψει μόνον αυτός που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.




Αν ψήφιζε ο Λαός, τότε σίγουρα Μητροπολίτης μας θα αναδεικνυόταν ο π. Χρυσόστομος. Τώρα, που η Ιερά Σύνοδος φέρει το βάρος και το προνόμιο αυτό, οφείλει να σταθεί στο πλάι του απλού κόσμου, διερμηνεύοντας τον διακαή πόθο και την προσήλωση των πιστών στον Ποιμένα τους.




Και κλείνουμε με αυτό: Στα δύσκολα χρόνια της πτώσης του καθεστώτος στην Αλβανία, ο π. Χρυσόστομος κλήθηκε από τον Μακαριώτατο Αναστάσιο να συνδράμει ιεραποστολικά τα χειμαζόμενα αδέρφια μας της Β. Ηπείρου. Εδέχθη τρεις απόπειρες δολοφονίας από το καθεστώς Μπερίσα, προκαλώντας μάλιστα ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της τότε Κυβέρνησης της Αλβανίας. Αν μία από αυτές τις απόπειρες ήταν επιτυχημένη, σήμερα θα είχε αξιωθεί να ανακηρυχτεί από την Εκκλησία μας ως Άγιος, έχοντας θυσιαστεί για την Πίστη του. Ας αξιωθεί, τουλάχιστον, να γίνει Μητροπολίτης μας.|

5 σχόλια:

  1. Πως γίνετε οι Ενεργοί πολίτες να υποστηρίζουν τον Πατέρα Χρυσόστομο και να μιλούν για την χάρη του Αγίου Πνεύματος από την μία και από την άλλη στο facebook να έχουν φίλους κομμουνιστικές οργανώσεις και διάφορους άλλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που είναι ΟΛΟΙ ΑΘΕΟΙ!!!!
    Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!
    Απίστευτο και τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρείς πως το 1/3 της Χαλκιδικής και το υπόλοιπο 1/4 της χώρας είναι άθεοι, τότε φανταζόμαστε πως με την ίδια λογική εσύ πρέπει να υποστηρίζεις την Χρυσή Αυγή. Στην εκκλησία πάντως μέχρι σήμερα δεν μας ζήτησαν πιστοποιητικό κομματικής κατάστασης. Ίσως να είσαι κατάλοιπο κάποιας άλλης εποχής.

      Διαγραφή
  2. Ενεργοί πολιτες Αρναίας=οι ανανήψαντες νέοι σταυροφόροι.

    Συγχαρητήρια! Προσέξτε το λιβάνι. Μη φανερωθείτε και στο νέο μητροπολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων και ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε είναι απαραίτητη.
    είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να βρούμε τρόπους αρμονικής συνύπαρξης, είτε είμαστε άθεοι είτε θρησκευόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.