Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

20 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κύριε Βενιζέλο, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεστε στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή κάνετε τις διακοπές σας πολλά χρόνια. Άρα κάτι ιδιαίτερο έχετε ανακαλύψει στον τόπο μας για να τον επισκέπτεστε τόσο συχνά. 

Πράγματι, η Χαλκιδική είναι ένας φυσικός παράδεισος, που συνδυάζει καταπράσινα βουνά και κρυστάλλινες θάλασσες. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία μια και είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη και η φυσική πύλη του Αγίου Όρους. 

Δυστυχώς όμως, οι πολιτικές των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχατε, την καταδίκασαν στην υποβάθμιση και τώρα επιχειρούν να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Η πολυδιαφημιζόμενη «επένδυση» χρυσού που εσείς και οι πολιτικοί σας εταίροι αδειοδοτήσατε και προωθείτε με τόσο σθένος, είναι στην πραγματικότητα ένας «Αρμαγεδώνας» για το φυσικό μας περιβάλλον, τις οικονομικές μας δραστηριότητες και την κοινωνική μας συνοχή.

Ο υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που χωρίς να ενημερωθεί και χωρίς να λάβει υπόψη του τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, έδωσε το πράσινο φως για μια τριτοκοσμικού τύπου επένδυση με ανοιχτές εξορύξεις, με τέλματα εκατομμυρίων τόνων τοξικών αποβλήτων και με τις πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες όπως η μεταλλουργία και η παραγωγή θειϊκού οξέος. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν αυτή που επί μήνες κορόιδευε την τοπική κοινωνία για τη διαβούλευση που συνεχώς αναβαλλόταν και τελικά ποτέ δεν έγινε. 

Η κυβέρνηση στην οποία σήμερα συμμετέχετε υποστηρίζει ένθερμα τη συγκεκριμένη καταστροφική «επένδυση» και στην αντίδραση των κατοίκων που αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους απαντά με κρατική βία, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. 

Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνησή σας να ενημερωθούν λεπτομερώς όλοι οι Χαλκιδικιώτες και Θεσσαλονικείς για το φαραωνικό μέγεθος και τις ανάλογες επιπτώσεις της καταστροφικής «επένδυσης» και αυτοί να αποφασίσουν. Δηλώνουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν με κάθε τρόπο το φυσικό τους περιβάλλον, την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Αν κ. Βενιζέλο θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας στον ευλογημένο τούτο τόπο, χρησιμοποιείστε την πολιτική σας δύναμη για να σταματήσετε αυτό το έγκλημα. Διαφορετικά θα είστε κι εσείς ένας από τους υπεύθυνους της καταστροφής της Χαλκιδικής και άρα ΑΝΕΠΙΘYΜΗΤΟΣ σ΄ αυτό τον τόπο.


Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.