Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου για τη φωτιά στο Αγιο Όρος



Την Κυριακή 12 Αυγούστου, μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα και νερό σε πυροσβέστες, δασεργάτες, στρατιώτες και εθελοντές που επί τέσσερις μέρες μάχονταν τη μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιο Όρος.
Το Συντονιστικό εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους πληγέντες κατοίκους της Ουρανούπολης και της γύρω περιοχής.
Δηλώνουμε τη θλίψη και αγανάκτησή μας για την καταστροφή που υπέστη το δάσος, οι καλλιέργειες και οι περιουσίες των πολιτών.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε τα εξής:
  • Ο καπνός και τα αποκαΐδια της φωτιάς σκέπασαν για μέρες την άλλη άκρη της Χαλκιδικής και όχι μόνο. Οι 5.483,5 τόνοι τοξικής βιομηχανικής σκόνης κάθε ώρα(!!!) (δες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην κύρια μελέτη σελίδες 546 και 605, που κατέθεσε η ίδια η εταιρία και εγκρίθηκε από το υπουργείο περιβάλλοντος), που θα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα οι δραστηριότητες της καναδικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) κατά την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική ας σκεφτούμε μέχρι που θα φθάνουν;
  • Η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή μας είναι αναστρέψιμη. Σε πέντε έως δέκα χρόνια το δάσος θα έχει αναζωογονηθεί. Η καταστροφή που θα επιφέρουν οι δραστηριότητες της καναδικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) κατά την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική είναι ΜΗ αναστρέψιμη (δες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην μη τεχνική περίληψη σελίδα 116). Θα την έχουμε και θα την κληροδοτούμε στα παιδιά μας από γενιά σε γενιά.
Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.