Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Σημαντική επιτυχία του Thessaloniki MOBIP Innovation & Investment Event 2012


32 Επιχειρήσεις του κλάδου των κινητών εφαρμογών από 15 Ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην εκδήλωσηThessaloniki MOBIP Innovation & Investment 2012 η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2012. Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με ένα δίκτυο φορέων από την Ευρώπη στο πλαίσιο του έργου MOBIP, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 40 Business Angels, VC investors, και εκπρόσωποι κορυφαίων εταιριών από 16 χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν ένα διήμερο ενημέρωσης, επαγγελματικών συναντήσεων, παρουσιάσεων σε επενδυτές και δικτύωσης.

Με τον κλάδο των κινητών εφαρμογών να αποτελεί ένα βασικό τομέα ραγδαίας ανάπτυξης και επιχειρηματικών ευκαιριών, η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου MOBIP το οποίο είναι σε εξέλιξη από το Σεπτέμβριο του 2009 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το MOBIP στοχεύει να υποστηρίξει την επιτυχή ανάπτυξη των επιχειρήσεων κινητών εφαρμογών μέσω της διεθνοποίησης και των επενδύσεων και υλοποιείται από μία διεθνής σύμπραξης με μέλη από την Ελλάδα (Ατλαντίς Συμβουλευτική - Συντονιστής, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), τη Μ. Βρετανία (Greater London Enterprise,) το Βέλγιο (Europe Unlimited και EBN - European Business Innovation Network), την Ισπανία (IMPIVA και ITACA), την Ολλανδία και την Ιταλία (PNO Consulting).

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη, καθώς και με σύντομη παρουσίαση από τον Άγγελο Μαγκλή, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Ατλαντίς Συμβουλευτική και συντονιστή του έργου MOBIP, ο οποίος παρουσίασε πληροφορίες σχετικά με το γενικότερο πλαίσιο του έργου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τρεις μεγάλες εταιρίες με διεθνή παρουσία και έδρα την Ελλάδα (UPSTREAM S.A., GLOBO, VELTI S.A) παρουσίασαν την πορεία τους και τους παράγοντες που συντέλεσαν στην διεθνοποίησή τους. Ακολούθησαν επίσης παρουσιάσεις αναφορικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες της παγκόσμιας αγοράς των κινητών εφαρμογών από τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αργυράκη και εκπροσώπους των εταιρειών Vodafone και VisionMobile, ενώ η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε με ομιλίες για τις προκλήσεις σε θέματα πολιτικής και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από εκπροσώπους επενδυτικών φορέων και cluster από την Ευρώπη, καθώς και εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης. Οι επιχειρήσεις κινητών εφαρμογών είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική διαδικασία για παρουσιάσεις σε επενδυτές και επίσης είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν την παρουσίαση τους κατά τη διάρκεια της μέρας, με την υποστήριξη των στελεχών εταιριών Venture Capital και την καθοδήγηση επενδυτών, επιχειρήσεων και συμβούλων.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν 32 παρουσιάσεις σε επενδυτές, διάρκειας 8 λεπτών, οι οποίες πλαισιώθηκαν από μία επιτροπή αποτελούμενη από επενδυτές, οι οποίοι έθεταν ερωτήσεις σε κάθε εταιρεία που έκανε την παρουσίαση της. Σε αυτήν την επιτροπή συμμετείχαν επενδυτές και ειδικοί του χώρου κινητών εφαρμογών από τους παρακάτω φορείς από όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων των : Atlantis Consulting SA; Angel Capital Group; Attica Ventures; Bright Capital;Taneo; i4G; SEPVE - Association of Information Technology Companies of Northern Greece; SpaceTec; Capital Partners; Technoport - CRP Henri Tudor; Attica Ventures; Odyssey Venture Partners; Piraeus Equity; Alpha Ventures; EBN European B.I.C. Network; Globo; German Research Center for Artificial Intelligence GmbH.

Η εκδήλωση έκλεισε με πάνελ συζήτησης με θέμα "Επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων σε ένα περιβάλλον κρίσης", στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κοκκινοπλίτης, και εκπρόσωποι επενδυτικών φορέων από την Ευρώπη.

Οι παρουσιάσεις προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών. Αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να πραγματοποιηθεί κάποια συμφωνία, οι επαφές με τους επενδυτές και η ανάλυση των σχολίων των συμμετεχόντων έχει δείξει ότι οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις του MOBIP επωφελούνται σημαντικά από την βελτίωση της ετοιμότητας για επένδυση και τις ευκαιρίες για άμεση παρουσίαση σε επενδυτές καθώς και από την καθοδήγηση και την υποστήριξη που δέχονται κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών.

Οι 32 εταιρείες οι οποίες παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επενδυτές είναι οι:

Almira Labs 
Appscend Mobile Platform
FU Amazing Solutions
Brainbow Development
iTraff Technology
Mobile Plus 
Eventora 
GlobalSoft Solutions
ITside 
4Virtus.com 
AbZorba Games S.A.
iMediaShare 
IT4U 
Justbit 
UKION Ltd. 
Centre for Research and Technology Hellas
Islamic SIM 
SBOING.net 
taxiplon International LLC
Vidavo 
Enx4 
Thank.eu 
Vopium A/S 
Upcom 
Mobile Token 
Creation Pal 
Pajap 
TaxiPal 
SONIC 
Parking Defenders
Monster Attacks 
Big Fat Soft Key

Οι εταιρίες στις οποίες απονεμήθηκε βραβείο καλύτερης παρουσίασης επενδυτικού σχεδίου, είναι οι:

ITside 
Islamic SIM 
iMediaShare 
iTraff Technology
Creation Pal

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών START- APP MOBIP, βραβεύθηκαν τα τρία καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια με χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 20.000 € τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τηνGLOBO, παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο ανάπτυξης ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, επιχειρηματικού λογισμικού e-business και S.a.a.S. (http://www.globoplc.com). Οι τρεις ιδέες που βραβεύθηκαν, είναι των εταιριών:

1. Big Fat Soft Key (10.000 €)
2. TaxiPal (7.000 €)
3. Parking Defenders (3.000 €)

Για την ολοκληρωμένη λίστα συμμετεχόντων, το αναλυτικό πρόγραμμα ή για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε http://www.e-unlimited.com/mobip.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.