Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σκουριές: οι παρανομίες από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζονται…(Video)

Από antigoldgreece


Κάνει ότι δεν κατάλαβε η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και συνεχίζει να προκαλεί…. Όπως θα δείτε στο βίντεο, έχουν ξανατοποθετηθεί οι μπάρες στο δασικό δρόμο Χοντρό Δέντρο- Σκουριές, που είχαν αφαιρεθεί την παραμονή της Πρωτομαγιάς με την προσωπική επίβλεψη του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Οι πολίτες που ανέβηκαν στο βουνό στις 14 Μαΐου βρήκαν μπροστά τους τους σεκιουριτάδες της εταιρείας οι οποίοι ζήτησαν τα ονόματα τους και κράτησαν τους αριθμούς των αυτοκινήτων τους για να επιτρέψουν τη διέλευσή από ένα δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο. Απείλησαν να κατασχέσουν (!!!) κάμερα που είχε καταγράψει τα πρόσωπά τους, δηλώνοντας ότι “απαγορεύεται”. Γιατί απαγορεύεται; Γιατί “το γράφει εκεί στο χαρτάκι” – ένα χαρτί κολλημένο στον κορμό ενός δέντρου που λέει ότι η κυκλοφορία των ιθαγενών στο δάσος γίνεται υπ’ευθύνη μιας ιδιωτικής Καναδικής εταιρείας. Όταν μια πολίτης τόλμησε να βγει από το αυτοκίνητο της, έμαθε και έναν άλλο “κανονισμό” της εταιρείας για τους ιθαγενείς: απαγορεύεται να περπατάς στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΑΣΙΚΟ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ δρόμο, μόνο μέσα στο αυτοκίνητο σου επιτρέπεται να τον διασχίσεις! “Ή αλλιώς σου βγάζω τ’αμάξι απ’έξω και κάτσε απ’έξω άμα θες”, απειλησε με θράσος ένας “εργαζόμενος”. Είναι ιδιωτικός, λέει, ο χώρος. Οι πολίτες μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και συνέχισαν το δρόμο τους, με ένα αυτοκίνητο της HELLAS GOLD να τους ακολουθεί για κάποιες εκατοντάδες μέτρα έξω από τις μπάρες και την υποτιθέμενη “επικράτεια” της εταιρείας.

Είναι αλήθεια ο τόπος μας αυτή η Καναδική αποικία; Ούτε το δάσος των Σκουριών – πέρα από κάποια συγκεκριμένα αγροτεμάχια – ούτε βέβαια οι δασικοί δρόμοι είναι “ιδιωτικοί χώροι”. Η εταιρεία ακροβατεί επικίνδυνα αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις και ερμηνεύοντας νόμους και αποφάσεις κρατικών υπηρεσιών κατά το δοκούν. Συνοψίζουμε ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα:

  • Η 7633/29-3-2012 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, με την οποία εγκρίθηκε η παραχώρηση στην εταιρεία δάσους έκτασης 3.273 στρεμμάτων στις Σκουριές για μεταλλευτικές δραστηριότητες, είναι ανίσχυρη χωρίς εγκεκριμένη Τεχνική Μελέτη (δείτε την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης). Έγκριση Τεχνικής Μελέτης για το σύνολο της δραστηριότητας στις Σκουριές δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται να υπάρξει για αρκετό καιρό ακόμα.
  • Με την απόφαση της 23-4- 2012 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου (εδώ), η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ διατάσσεται να ξηλώσει μπάρες και συσκευές ηλεκτρονικής ανίχνευσης και να αποσύρει από το βουνό τους κουκουλοφόρους που παρεμπόδιζαν τη διέλευση των πολιτών. Οι σεκιουριτάδες που είχαν προσαχθεί σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία αθωώθηκαν – πολύ σωστά – όμως για τις “τελεσθείσες έκνομες ενέργειες” στις Σκουριές θα ασκηθεί ποινική διώξη κατά των εκπροσώπων της εταιρείας. Η εταιρεία δεν ξήλωσε, απλά ανέβασε τις μπάρες.
  • Στις 24-4-2012, με έγγραφό του προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας το Δασαρχείο Αρναίας επισημαίνει ότι “οι δασικοί δρόμοι στις Σκουριές μέχρι να γίνουν οι παρακαμπτήριοι πρέπει να μένουν ελεύθεροι σε κοινή χρήση”.
  • Στις 25-4-2012, ο Δασάρχης κ. Αγαλής συμπλήρωσε το προηγούμενο έγγραφο με την πρωτοφανή φράση “οι υπάρχοντες δασικοί δρόμοι θα είναι σε κυκλοφορία με ευθύνη της εταιρείας“!!! Η εταιρεία αμέσως ξανακατέβασε τις μπάρες και κόλλησε το έγγραφο του Δασάρχη για να το επιδεικνύει ως “άδεια” στους απείθαρχους κατοίκους.
  • Στις 30-4-2012, παραμονή Πρωτομαγιάς, οι μπάρες και οι ηλεκτρονικές συσκευές συναγερμού ξηλώθηκαν με εντολή του Γενικού Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έστειλε το απίθανο έγγραφο του Δασάρχη στον κάλαθο των αχρήστων. Η εταιρεία την επόμενη μέρα πήγε και τις ξανάβαλε.
  • Η από 27-4-2012 αίτηση του π. Χριστοδούλου προς τον Δασάρχη Αρναίας, με την οποία του ζητά να αποσαφηνίσει τι σημαίνει ότι η κυκλοφορία στο δημόσιο δασικό δρόμο είναι ευθύνη μιας ιδιωτικής Καναδικής εταιρείας, παραμένει αναπάντητη μέχρι σήμερα. Το ίδιο και η από 4-5-2012 αίτηση του π. Χριστοδούλου προς το Δασαρχη και τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου τους τονίζει ότι είναι υποχρεωμένοι από τους νόμους να απαντήσουν στα αιτήματά του. Διαβάστε όλη τη σειρά των εγγράφων εδώ.


Η ασάφεια και η σύγχυση βολεύουν την εταιρεία που έχει εγκαταστήσει από τις 20 Μαρτίου ένα ιδιωτικό στρατό κατοχής που πάνω στο βουνό. Από τις 20 Μαρτίου η εταιρεία έχει οδηγήσει σε επικίνδυνη όξυνση την περιοχή, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους της ή ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι θα είναι πολύ μουδιασμένοι από τα οικονομικά τους προβλήματα για να αντιδράσουν. Το σενάριο απέτυχε. Τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τα συρματοπλέγματα εξαγρίωσαν τον κόσμο που αντέδρασε μαζικά και δυναμικά, κάνοντας σαφές ότι δεν θα περάσουν τα σχέδια καταστροφής της Χαλκιδικής. Επιπλέον αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία άδεια και δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα στις Σκουριές, εκτός από μια βελτίωση του δασικού δρόμου.


Κι αυτοί το ξέρουν, κι εμείς το ξέρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.