Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Καιρός για "τράφιασμα" ΣΥΡΙΖΑ

Σκίτσο απο Πέτρος Τσιολάκης
Ο σπόρος έπεσε, βρήκε γόνιμο έδαφος ρίζωσε, είναι καιρός για τράφιασμα, να γίνει τ’αυλάκι για να μπει το νερό. Είναι η ώρα που ο μπαχτσεβάνος παίρνει τη τσάπα σκάβει προσφέρει σκληρή σωματική εργασία, κουράζεται.

Ο τράφος που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο παλιός, η πεπατημένη.

Προτιμά τον δύσκολο, τον καινούριο που θέλει αγώνα αλλά και δίνει ελπίδες για μεγαλύτερη σοδειά καλύτερης ποιότητας.    

Την Κυριακή λοιπόν 13 του μηνός στον Πολύγυρο πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση και συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις που διοργανώθηκε από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Μια εβδομάδα μόλις μετά τις εκλογές και το επιτυχές αποτέλεσμα Πανελλαδικά αλλά και στη Χαλκιδική, η χαρούμενη διάθεση των παρευρισκομένων ήταν έκδηλη όπως φάνηκε από τις πρώτες ευχαριστίες-τοποθετήσεις των στελεχών αλλά και της βουλευτού του νομού.

Προσκεκλημένος της νομαρχιακής, ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας που κλίθηκε να απαντήσει στο πλήθος των ερωτήσεων των παρευρισκομένων πολιτών.

Με λόγο σίγουρο, ουσιαστικό, καθαρό και εμπεριστατωμένο χάραξε την πολιτική, την πρόθεση αλλά και την μελλοντική στάση της παράταξης. Οι απαντήσεις ξεκάθαρες με επιχειρήματα και παραδείγματα διέλυσαν τα όποια σύννεφα ανησυχίας είχαν μαζευτεί μιας και την ίδια στιγμή γινόταν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Το κλίμα της συζήτησης δεν ήταν πανηγυρικό αλλά βαθιάς ανησυχίας και  προβληματισμού. Αν δεν επανέλθει η ανάπτυξη και αξιοπιστία στη χώρα, η υπερηφάνεια στον Έλληνα, αν δεν μειωθεί η ανεργία, δεν δικαιούται κανένας να χαίρεται και να πανηγυρίζει. Ο λαός όπως έδωσε την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και να του την πάρει. Έτσι απλά. Η εμπιστοσύνη του θα χαθεί αν δεν δώσει απαντήσεις και λύσεις ουσιαστικές, αν δει πισωγυρίσματα και κολοτούμπες αν ξαφνιάζεται και χάνει μάχες. Ένα κόμμα εξουσίας δεν δικαιούται να αιφνιδιάζεται , πρέπει να βρίσκεται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις, να τις προλαμβάνει ακόμα και να τις δημιουργεί για το καλό όλων και όχι μιας μερίδας μόνο της κοινωνίας.

Κανένας πανηγυρισμός, καμιά αλαζονεία, καμιά επιθετικότητα αν θέλει να εξασφαλίσει συμμαχίες με τη κοινωνία με τα ευρωπαϊκά κόμματα της αριστεράς  αλλά και διεθνείς  συμμαχίες για να προχωρήσει και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.