Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ιστολόγιο: ΗαlkidikiMesaApoEikones


Γιατί δημιουργήθηκε το Ιστολόγιο: ΗalkidikiMesaApoEikones

Η οργή των κατοίκων ή των λίγων Οικολολαμόγιων όπως λένε οι προπαγανδιστές της εταιρίας 
Στην Χαλκιδική, υπάρχουν αρκετά Ιστολόγια που καλύπτουν επαρκώς τα νέα και τις δράσεις της Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων τα ορυχεία χρυσού. Όλοι οι Χαλκιδικιώτες έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής που πρόκειται να υποστεί η ιδαίτερή τους πατρίδα και ενωμένοι πια, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων που αφορούν κύρια τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν έχουν τιμή και αξιοπρέπεια. Ή μάλλον έχουν τιμή που κάποιοι πρέπει να την ξεπέρασαν στην προσφορά τους και αυτοί σαν να ήταν κάποιο εμπόρευμα, έκλεισαν την συμφωνία. Εξαίρεση από την αντικειμενική ενημέρωση και τηνδημοσιογραφική δεοντολογία των blogs της Χαλκιδικής αποτελούν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με τα site τους, που όπως λέει και η γνωστή ατάκα του κινηματογράφου, «είναι πολλά τα λεφτά Στέλλα» έχουν γίνει φερέφωνα των μεγάλων συμφερόντων, τακτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα εδώ και κάποιες δεκαετίες και έφερε την πατρίδα μας σ' αυτό το κακό χάλι. Πολιτικοί σε αγαστή συνεργασία με τις διεθνείς εταιρίες εξόρυξης μεταλλευμάτων και με τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, συνεχίζουν την καταστροφική τακτική τους που αποκομίζει σε όλους αυτούς τεράστια κέρδη και στον κόσμο δυστυχία, μη αναστρέψιμες καταστροφές και μαύρο μέλλον.

Τα συγκροτήματα τύπου με τα ηλεκτρονικά αδελφάκια τους, παίζουν τον διαπλεκόμενο ρόλο που έπαιζαν πάντοτε για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, με φωτεινή εξαίρεση την Ελευθεροτυπία που τόλμησε να καταγράψει την κατάσταση για τα ορυχεία χρυσού και να αναδείξει τις καταστροφικές συνέπειες. Για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είναι σημαντικό θέμα όταν ένας αγωγός της ύδρευσης σπάσει και τρέξει νερό και αγνοούν επιδεικτικά τους χιλιάδες κατοίκους μιας περιοχής που αγωνίζονται να αποτρέψουν την εγκατάσταση ανάμεσα στα χωριά τους και σε απόσταση αναπνοής, ορυχείων χρυσού που θα καταστρέψουν τις ζωές τους, τις δουλειές τους , το μέλλον και την υγεία των παιδιών τους. Και όταν τα μεγάλα ΜΜΕ δεν μπορούν να αποφύγουν να γράψουν μια είδηση όπως η κατάληψη του Δημαρχείου Ιερισσού, (επειδή τα blogs την έκαναν ήδη γνωστή σε όλη την Ελλάδα), τότε την παρουσιάζουν με ψέματα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και παίρνοντας συνέντευξη, όχι από τους κατοίκους για να πουν τους λόγους αυτής της ενέργειάς τους, αλλά από τον εκπρόσωπο της εταιρίας και παρεμπιπτόντως Δήμαρχο της περιοχής Πάχτα, με το ξεφωνημένο παρελθόν υπέρ και άλλων ισχυρών οικονομικών συμφερόντων (τσιράκι και γιουσουφάκι τον αποκαλούν στην Χαλκιδική).

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι ενημερωμένοι για το θέμα. Αρκετά τοπικά blogs κάνουν λάθη γιατί μεταφέρουν χωρίς μελέτη και διασταύρωση τις πληροφορίες που διοχετεύουν τα επίσημα κανάλια. Όσα ξέρουν καλά το θέμα, καταλαβαίνουν τις τραγικές συνέπειες και αγνοούν την κυβερνητική προπαγάνδα και αυτήν της εταιρίας περί ανάπτυξης γιατί ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα όφελος. Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν στις υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η αλιεία κλπ θα είναι πολλαπλάσιες αυτών που θα δημιουργηθούν. Η περιοχή θα καταστραφεί για πάντα ενώ στα ταμεία του κράτους δεν έχει μπει, ούτε θα μπει στο μέλλον τσακιστή δεκάρα. Αντίθετα, τα έργα υποδομής που θα κάνει το κράτος για λογαριασμό της εταιρίας, χωρίς κάποιο ανταποδοτικό όφελος, όπως είναι τα φράγματα (επειδή τα υπόγεια νερά θα χαθούν) θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό πολλά εκατομμύρια. Πρέπει λοιπόν να μάθει η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα την αλήθεια και να συμπαρασταθεί ενεργά στους αγώνες των κατοίκων γιατί αυτοί που έκαναν την Ελλάδα φτωχό ζητιάνο που εκλιπαρεί βοήθεια, πρέπει να φύγουν και να πάρουν τον δρόμο που χάραξε ο μεγάλος σοσια-ληστής Τζοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.